Interaktivni dodatki:






Datum: 25. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj vsak dan pred spanjem jesti kuhano jajce?

Večina ljudi je jajce za zajtrk, najnovejše raziskave pa kažejo, da jih je dobro jesti tudi zvečer. Vsak večer!

Jajca so odličen vir beljakovin, vitaminov in mineralov. Vsi vemo, kako koristna so za zajtrk, ker dajejo telesu vso energijo, ki jo potrebujemo (no, razen vitamina C, ki pa ga dobimo dovolj, če pojemo eno pomarančo). Nove raziskave pa kažejo, da je trdo kuhano jajce pred spanjem veliko boljše, kot kocka čokolade, za katero je veljalo, da izboljša spanec.

Skrivnost jajca pred spanjem je, da pomaga ohranjati raven sladkorja v krvi, telesu pa zagotovi dovolj beljakovin, ki so ključni gradniki pri regeneraciji mišic in drugih odmrlih celic v telesu.

Še več!

Če ste imeli večerjo bogato z ogljikovimi hidrati, je jajce najboljši način na pomirite ves rokenrol, ki nastane v telesu. Namreč, hitro nihanje sladkorja v krvi povzroča občutek lakote, ki je samo navidezen, zato smo ljudje ponoči pogosto lačni brez potrebe. Jajčne beljakovine so v mnogočem celo bolj učinkovite, kot pol ure vadbe v telovadnici.

Še to ... Kuhana jajca so lahko prebavljiva, umešana pa občutno manj. Poleg tega maščobe jajc, ki ste jim dodali klobase ali slanino, lahko blokirajo ne samo prebave, pač pa tudi absorpcijo hranljivih snovi, kar zmoti ritual spanja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani