Interaktivni dodatki:


Datum: 15. MAJ 24 - DOBRO JE VEDETI

Samo eno sadje je dovoljeno jesti po večerji

Sadje je sicer zdravo, vendar po večerji pri mnogih povzroča napihnjenost, pa tudi nemalo težav s sladkorjem. A to ne velja za to vrsto sadja ...

Nutricisti svetujejo, da je najbolj zdravo po večerji popiti le skodelico čaja ali pa kos ananasa. Nekatere vrste sadja imajo namreč visok glikemični indeks in ga zato ni priporočljivo jesti. Sadje bi moralo pomiriti prebavo, žal pa to vedno in z vsemi vrstami ne gre.

Ananas pa deluje čudežno, čeprav čudeži ne obstajajo!

Zakaj so nutricisti izbrali ananas, kot edino dovoljeno večerno sadje?

Ananas ima veliko vitaminov in mineralov, še posebej pa izstopa magnezij, ki spodbuja sprostitev in zmanjšuje utrujenost. Čeprav deluje ananas kot diuretik, pa ima hkrati dobre drenažne lastnosti, zadrževanje ananasove vode v telesu pa deluje kot dobrodošlica in znak gostoljubja.

Ananas je tropsko sadje, ki ga poznamo predvsem po encimu bromelainu, ki pomaga pri prebavi hrane, zmanjšuje vplive napenjanja in olajša prebavo. Poleg tega se bromelain uporablja za preprečevanje vnetij po operacijah in za zmanjšanje napihnjenosti. V javnosti ga bolj poznamo kot element za topljenje maščob, zato se pogosto pojavlja pri shujševalnih dietah. Poleg tega je ananas bogat tudi s kolagenom, ki ščiti sklepe in celice v organizmu, hkrati pa krepi imunski sistem in je prijetnega okusa.

Magnezij v ananasu nam pomaga zaspati (dovolj je že skodelica narezanega ananasa), pomaga uravnavati krvni tlak, pomirja mišice in živčevje.

Žal pa to velja samo za ananas zlate barve!

Če je ananas zelen, je nezrel, kisel in kot tak lahko celo škodljiv.

Če je ananas preveč zrel, njegova barva pa že temno rumena, oranžna, pomeni, da je v njem (pre)več sladkorja in (pre)malo hranljivih snovi ...

Najboljši ananas je zlate barve in nikakor ne sme biti kisel. Takega lahko jeste tudi tik pred spanjem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani