Interaktivni dodatki:






Datum: 24. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Vitamini in minerali, ki topijo maščobe

Šport ni edini način, kako se znebiti odvečnih maščob. Maščobe najbolj topi dejstvo, ko je telo v ravnovesju ...

Zbrali smo 4 vitaminov in mineralov, ki skrbijo, da je telo v prehranskem in hormonskem ravnovesju. Pozorni bodite, da vam teh snovi nikdar ne zmanjka.

1. Magnezij
Magnezij je ključnega pomena, ki omogoča, da telo glukozo uporablja kot energijo. Magnezij služi kot sredstvo pri izgorevanju sladkorja, problem pa nastane, če ga je premalo. Potem se višek glukoze spremeni v maščobo, česar si ne želimo. Poleg tega mnoge študije dokazujejo, da magnezij preprečuje absorpcijo maščob.

2. Vitamin D
Med vsemi vitamini je najpomembnejši vitamin D3, ki primanjkuje skoraj polovici ljudi. Vitamini D so tesno povezani s presnovo ogljikovih hidratov, zato so mnogi nutricisti mnenja, da je vitamin D najpomembnejši prehranski dodatek. Seveda, poleg sonca, ki pa ni tako nedolžen, kot smo vedeli nekoč. Bolezni, ki nastanejo zaradi sonca, sodijo med najhujše doslej. Za ilustracijo: skoraj 80 % Avstralcev ima kožnega raka, ki je v deželi tam spodaj najpogostejši vzrok smrti.

3. Vitamin B
Vitamini B pomagajo pri utrujenosti, izboljšujejo živčni sistem, izboljšujejo delovanje nadledvične žleze in pomaga pri pripravi snovi za uravnavanje živcev in hormonov. Da bi pospešili razkroj ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin telo potrebuje zadostno količino vitaminov B5 in B3. Več študij kaže, da B5 zmanjšuje lakoto, ko ste na dieti, B3 (bolj znan kot niacin) pa dokazano pospešuje nastanek adiponektina, ki mu pravimo tudi hormon hujšanja.

4. Krom
Krom naredi telo bolj občutljivo na inzulin, to pa pomaga zmanjšati količino maščob in poveča mišično maso. Hkrati je to dokaz, da samo prehrana ni dovolj. Namreč, če v telesu primanjkuje kroma, lahko pride celo do podhranjenosti, razlog pa je samo v tem, da telo ni uravnoteženo. Telo lahko vsrka več kroma, če smo dovolj aktivni.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani