Interaktivni dodatki:


Datum: 24. APR 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako zmanjšati obroke hrane brez stradanja

Zbrali smo 6 nasvetov, ki jih je dobro upoštevati pred vsakim obrokom. Smo s temi nasvet boste pojedli 13 % manj.

Jesti manjše obroke, je točka, ki je skupna vsem dietam. In če to lahko storite brez stradanja, je to lahko lep začetek diete. Potrebujete samo nekaj reda in discipline ...

1. Krožnik vedno napolnite najprej z zelenjavo in sadjem, nazadnje vzemite ogljikove hidrate
Če si napolnite krožnik z veliko ogljikovimi hidrati (testenine) in/ali škrobom (krompir, riž), potem vam nobena dieta ne bo koristila. Bistvo manjših obrokov je, da pojeste manj energije, zato naj ima krožnik več kot polovico zelenjave, manjši del pa naj bo ostalo. To je pomembno zaradi hranilnih snovi, ki jih ima zelenjava, pa tudi zato, ker boste po zelenjavi dlje časa siti. Ko boste našli zelenjavo, ki vam ugaja, bo vsako hujšanje steklo brez težav.

2. Uporabite manjši krožnik
Ne samo manjši krožnik, tudi pribor je lahko manjši. Z manjšo žlico boste jedli počasneje, kar je tudi eden od pomembnih ukrepov vsake diete. Sicer pa so raziskave pokazale, da ljudje vedno napolnimo 70 % svojega krožnika ne glede, kako velik je. In še to ... Bolj je hrana barvita, več je boste pojedli. In barvni kontrast pride bolj do izraza pri temnih krožnikih.

3. Na vašem krožniku naj bo vsakič vir beljakovin
Beljakovine so v našem telesu gradniki s katerimi telo gradi nove celice, nadomešča odmrle, pomaga pri regeneraciji, pomaga pri vseh notranjih procesih. Beljakovine dajejo energijo. Če imate dovolj beljakovin, ne boste zaspani, ne utrujeni, tudi s spanjem ne boste imeli težav. Beljakovine so kot zidaki brez katerih ne morete graditi hiše. Med dobre vire beljakovin sodijo ribe, morski sadeži, jajca, piščanci brez kože, tofu, fižol ...

4. Na krožniku naj bo dovolj vlaknin
Največji problem industrijske hrane je pomanjkanje vlaknin, ki čistijo črevesje, hkrati pa zagotavljajo dolgotrajno sitost. Vlaknin namreč naš organizem ne more predelati ne dviguje sladkorja v krvi, tudi krvnega pritiska ne in zmanjšujejo kalorij. Med najboljša razmerja beljakovin in vlaknin spada soja. Raziskave so pokazale, da tisti, ki za kosilo poje sojo, v 70 % poje manj večernih prigrizkov.

5. Ko jeste, na počnite nič drugega
Zelo pomembno je, da ste vedno skoncentrirani na hrano. Nikar vmes ne glejte televizije, telefona, tudi na računalnik ne delajte. Pomembno je, da so vaši možgani skoncentrirani na hrano in nikar se ne pustite motiti. Že tako je problem, ker signal iz želodca potuje 20 minut do možganov in je ta čas najnevarnejši, da pojeste preveč, kot je treba. Prenajedanje je lahko resen problem.

6. Pijte pred obrokom
Voda je edina stvar na svetu, ki nima energije, ima pa druge prednosti. Med drugim tudi to, da zapolni prostor v želodcu in boste zato pojedli manj. Raziskave kažejo, če pred obrokom popijete 2 dcl vode, boste pojedli 13 % manj energije. Če to naredite pri vsakem obroku, lahko na dan z lahkoto pojeste 2.093 J (500 kalorij) manj, kot je optimalno za vas. To pa je že rezultat, ko na zdrav način hujšate. Če boste vztrajali pri tem, boste v enem tednu shujšali za nekaj kilogramov, pa se tega niti zavedali ne boste.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani