Interaktivni dodatki:






Datum: 10. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako pripraviti domačo gorčico?

Čeprav gorčica, oziroma senf, ne spada v vrh zdravilnih živil, pa njegovih učinkov ne bi smeli prezreti ...

Gorčica se pogosto priporoča tudi v medicinske namene. Seveda govorimo o domači gorčici, ki je sestavljena iz samih naravnih sestavin in brez umetne arome, barvil in konzervansov. Taka gorčica ima veliko antioksidantov. Od tod tudi pikanten okus.

Sodi pa gorčica med najboljša zdravila proti prehladu in gripi (ne mislit, da je tega za to sezono konec).

Žlica gorčice kot dodatek k jedi po treningu, je celo bolj koristen za organizem, kot kozarec limonade in celo kot žlica medu.

Kako pripraviti domačo gorčico?

Sestavine:

  • 2/3 skodelice gorčičnih semen pomešane z belim ali črnim poprom
  • sok 5 limon
  • 1 žlička soli
  • priporočamo še začimbe: materino dušico, kari in rožmarin
  • 1/3 skodelice mlačne vode
Priprava:

Vse sestavine zlijte v eno posodo. Po potrebi lahko dodate tudi še malo mlačne vode in nato vse skupaj v mikserju zmešajte, da dobite gorčici podobno zmes.

Tako gorčico dajte v hladilnik za vsaj 2 dni, da celotna zmes prevzame vonj in okus gorčice.

Tako pripravljeno gorčico lahko hranite v hladilniki največ 6 mesecev, v njej pa je veliko magnezija, železa, selena, natrija, vitamina A in beljakovin.

Pri gorčici je še potrebno vedeti, da ima 100 gramov približno 314 J (75 kalorij), kot pomemben stranski učinek pa je, da gorčica dviguje pritisk, ker ima veliko natrija. To pomeni, da ni treba z gorčico pretiravati ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani