Interaktivni dodatki:


Datum: 23. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je mandljevo mleko lahko nevarno?

Čeprav spada mandljevo mleko med bolj zdrave alternative kravjemu, pa morate biti previdni, povzroči lahko nemalo nevšečnosti ...

Mandljevo mleko je sicer zdravo, vendar ne za vse in ne vedno. Alergije na oreščke se lahko pojavijo tudi občasno, zato morate biti vselej previdni ...

1. Oteklina na obrazu, okoli ust
Mravljinčenje okoli ust ali po obrazu je resen znak alergije na oreščke. Če se vam pojavi tak občutek, ali če se vam zdi, da imate zatečen obraz, se mandljevemu mleku izogibajte, kar je lahko nevarno.

2. Otekanje ščitnice
mandljevo mleko vsebuje snovi, ki lahko škodujejo ščitnici. Mandlji namreč veljajo za goitrogeno hrano, ki draži ščitnico in povzroča zaplete.

3. Poveča raven sladkorja
Mandljevo mleko vsebuje toliko sladkorja, da lahko presežek povzroči različne zdravstvene težave. Bodite previdni tudi, če se vam zdi, da nimate težav s sladkorjem.

4. Alergija na laktozo
Ljudje, ki so alergični na laktozo, ne smejo uživati mandljevega mleka. To velja tudi za tiste, ki imajo le občasne težave (recimo: če pijejo mleko v večernih urah).

5. Reakcija na koži
Ekcem, srbečica in koprivnicaso le nekatere od kožnih reakcij, ki se pojavljajo zaradi mandljevega mleka. Pojavijo se po 10 do 60 minutah po zaužitju.

6. Napihnjenost
Napihnjenost v trebuhu je ena od najpogostejših in najresnejših posledic na mandljevo mleko. To kaže na resne težave v prebavi in zato morate biti previdni pri uporabi mandljevega mleka.

7. Težave z dihanjem
Te težave se pojavijo običajno pri ljudeh, ki že imajo težave zaradi astme, poleg tega pa se lahko pojavi tudi neprijetna driska.

8. Bruhanje in glavobol
Čeprav je včasih težko povezati glavobole in bruhanje s uživanjem mandljevega mleka, pa je to eden od zelo nevarnih simptomov, ki lahko povzročijo celo smrt.

9. Simptomi prehlada
Se vam dogaja, da se nenadoma pojavijo simptomi podobni prehladu (to se lahko zgodi tudi več ur po zaužitju mandljevega mleka)? Za tem se lahko skriva alergija na oreščke. Pozorni bodite, če "prehlad" naslednji dan izgine, potem ne pijte več mandljevega mleka.

10. Krči v trebuhu
Za krče v trebuhu je težko najti krivca, kar je lahko v igri več dejavnikov. Sreča v tem primeru je le, da se krči pojavijo že po nekaj minutah pitja mandljevega mleka. Slaba stran pa je ta, da se te težave ne pojavljajo vedno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani