Interaktivni dodatki:






Datum: 22. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Hujšanje z juho

Ameriški nutricist dr. Mitchell, ki si je izmislil to dieto z juho, pravi, da boste v enem tednu hujšali 3 do 4 kilograme, pri njej pa vztrajajte največ 2 tedna.

Dr. Mitchell opozarja, da pri tej dieti ne smete vztrajati več kot 2 tedna. Posebnosti diete so, da morate jesti 5 do 7 obrokov na dan, pri čemer obrok ne sme bit večji od 2 dcl juhe, druge stvari pa lahko jeste, kot je priporočeno na jedilniku (če nečesa na jedilniku ni, potem tega ne jejte). So pa določene stvari izrecno prepovedane ...

Prednost diete z juho je, da boste v dveh tednih telo nasičili z esencialnimi hranili, vnesli boste veliko vitaminov in mineralov, najpomembnejša lastnost pa je, da boste s to prehrano povečali gibljivost črevesja in normalizirali presnovo v telesu.

Zelenjavna juha vsebuje veliko vlaknin, ki med drugim tudi očistijo telo, hkrati pa se boste počutili bolj siti in zadovoljni.

Ob tem je pomembo tudi to, da morate čez dan popiti 1,5 do 2 litra voda in to si razporedite enakomerno čez dan. Žejni ne smete biti nikdar!

Jedilnik diete dr. Mitchella je tak:

Dan 1: Poleg juhe lahko jeste sadje, ki pa ne smejo biti ne banane in ne grozdje. V vmesnem času pijte zeleni čaj brez sladkorja, brusnični sok, najboljša pa je voda.

Dan 2:Poleg juhe pojejte enako količino solate iz sveže zelenjave. Za večerjo pojejte velik pečen krompir, ki ga pokapljajte z rastlinskim (olivnim) oljem. Sadje je ta dan prepovedano.

Dan 3:Juha in sadje (prepovedane so banane in grozdje). Poleg juhe lahko jeste tudi zelenjavo. Krompir je prepovedan.

Dan 4: Juha, čez dan pa pojejte 3 banane. Za večerjo pojejte skuto ali mleko z nizko vsebnostjo maščob.

Dan 5: Poleg juhe lahko pojeste tudi 2-krat po 100 gramov govedine ali belega ribjega mesa. Čez dan pojejte 6 paradižnikov, ob tem pa pijte veliko vode.

Dan 6:Poleg juhe pojejte še 2-krat po 100 gramov govedine, piščanca ali rib, zraven pa lahko pojeste veliko sveže zelenjavne solate. Krompir je prepovedan.

Dan 7: Poleg juhe si privoščite rjavi riž, nesladkane sadne sokove in veliko zelenjave (vse razen krompirja).

Juha za izgorevanje maščob

Ključna sestavina te diete je juha, ki pa ni navadna juha. Recept zanjo je takšen:

  • 1 koren zelene
  • 1/2 kg korenja
  • 1/2 kg stročnega fižola
  • 6 velikih čebul
  • 2 zeleni papriki
  • 1 velika žlica zelja
  • 1,3 litra paradižnikovega soka
  • 800 gramov svežih in pasiranih paradižnikov
  • 800 gramov goveje juhe z nizko vsebnostjo maščob. Lahko je tudi zelenjavna juha, ali juha iz kock.
Priprava:

Zelenjavo najprej narežite a manjše kocke. Čezenj zlijte juho in 10 minut kuhajte na močnem ognju. Ko voda zavre zmanjšajte ogenj in kuhajte še 30 minut.

Pa dober tek!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani