Interaktivni dodatki:






Datum: 16. MAR 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako umiriti apetit?

Nutricisti so zbrali nekaj nasvetov, ki nas obvarujejo pred povišanimi kilogrami in mnogimi boleznimi.

Kako ohraniti organizem v top formi? Kako si s hrano ne narediti več škode, kot koristi? Kako se obvarovati pred nekaterimi boleznimi?

Vse to lahko dosežete, če upoštevate naslednje nasvete:

1. Pred vsakim obrokom popijte kozarec vode. S tem boste zapolnili želodec in boste zato pojedli manj. To je eden najboljših nasvetov, ki nas obvaruje pred prenajedanjem.

2. Jejte počasi, hrano temeljito prežvečite. Občutek sitosti se pojavi šele 20 minut po začetku obroka.

3. Ne naročajte več jedi hkrati. Če ste še vedno lačni, ne nadaljujte z isto hrano, ker vas očitno ni nasitila. Telo potrebuje nekaj drugega.

4. Jejte pogosto in po delih. Prenajedanje je najslabše, kar si lahko privoščite. Poleg tega z več manjšimi in različnimi porcijami dobite več hranil in boste dlje časa siti.

5. Prehranske dodatke jemljite zato, da zmanjšate potrebo po določeni hrani. V to skupino spadajo predvsem vitamini (v tem času je najbolj priljubljen vitamin D).

6. V pravila za boj proti apetitu vedno vključite tudi vašo družino in prijatelje. Na koncu bodo vsi upoštevali vaše nasvete, ker je vsem jasno, da je pravilna prehrana ključ do zdravja in lepega videza. Zato je vselej priporočljivo, da ne jeste sami.

7. Analizirajte kaj ste pojedli čez dan, vsak obrok pa poskusite ovrednotiti. Čez čas boste veliko lažje kontrolirali redne obroke, največ koristi pa si boste naredili z omejevanjem prigrizkov. Ti povzročajo organizmu največ škode.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani