Interaktivni dodatki:


Datum: 17. FEB 24 - DOBRO JE VEDETI

Če se zdravite z antibiotiki, bodite pozorni na to

Antibiotiki so gotovo najpomembnejše odkritje 20. stoletje, a za izjemno učinkovitostjo se skrivajo tudi pasti ...

Brez antibiotikov si danes težko zamislimo sodobno medicino, a skrivnost se ne skriva samo v zdravilih, pač pa moramo tudi sami vedeti in poznati nevarnosti, ki se lahko pojavijo. Za antibiotike je znano, da lahko povzročijo močne driske, kar je še zlasti problematično pri otrocih, pa tudi pri starejših, najbolj šokantno pa je dejstvo, da se lahko simptomi pojavijo tudi do 8 tednov kasneje!

Driska je pri vsakem problematična, zato je potrebno biti v tednih po zdravljenju zelo pazljiv. Veliko morate jesti vlaknin, pa tudi vitaminov in mineralov. Vse to so stvari, ki jih telo v tem času izgublja.

Dejstvo namreč je, da antibiotiki porušijo ravnovesje v telesu. Ne smemo namreč pozabiti, da imamo v telesu približno 100 milijard bakterij, kar je skoraj 10-krat več, kot imamo svojih celic. Vsaka oseba ima edinstveno mikro-floro, zato tudi vsi antibiotiki drugače delujejo in imajo drugačne učinke. Ne smemo pa pozabiti, da že ima anti-biotik (proti življenju) pomeni, da v naše telo vnesemo slabe belice, kar poruši ravnotežje v telesu.

Prav zato moramo vsakič, ko končamo z jemanjem antibiotikov, še vsaj 2 meseca jesti veliko jogurta in kefirja, zelo dobrodošle so tudi stročnice in zelena listnata zelenjava, vzdržite se pa sladkorja, bele moke in seveda ogljikovih hidratov.

Med najboljše naravne antioksidante spadajo česen, med, ingver, nageljnove zbice in origano.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani