Interaktivni dodatki:






Datum: 22. JAN 22 - ZANIMIVOSTI

Nekoč je imel 100 kg, danes pa malo več kot 50 kg

Če se sprašujete, kako ji je to uspelo, je odgovor preprost: iz svojega jedilnika je črtala samo eno stvar ... Veste, katero?

Pri shujševalnih podvigih je vedno treba povedati tudi čas v katerem je Donna Dockerty uspel tak velik podvig: 18 mescev.

A njena zgodba je vendarle za marsikoga poučna. Donna iz Glasgowa je imela 31 let, ko jo je sestra povabila na poroko. To je bila njena točka preloma, ko je sklenila, da tako več ne gre. Takrat je namreč izvedela, da so očetu diagnosticirali močno sladkorno, kar mu je povsem spremenilo vsakodnevno prehrano in pogled na življenje. Donna se je odločila, da ne bo šla po očetovi poti.

Že kot najstnica se je večinoma prehranjevala v restavracijah s hitro prehrano, večinoma je jedla zamrznjeno hrano, sladkarije in krompirček, na dan pa je popila tudi do 6 pločevink gaziranih pijač. Za kilograme ji ni bilo mar, zato se s postavo ni preveč ukvarjala. Ni skrbela za redno telovadbo, dovolj gibanja, za zdravo hrano ji je bilo malo mar. Pomembno je bilo le, da se je dobro najedla.

Kaj je naredila, da ji je uspel tako velik preobrat?

Ključna je bila samo ena stvari: iz svojega jedilnika je črtala sladkor!

Ko se danes spominja začetkov, pravi, da sploh ni bilo težko. Je pa res, da sedaj veliko več razmišlja o hrani, kdaj, kaj in kako je. Prej tega ni počela.

Ko je začela povezovati živila, je že po nekaj dneh uvedla redno tedensko telovadbo, po treh mesecih pa je jedla samo še hrano, ki si jo je sama pripravila. V restavracijah po njenem mnenju uporabljajo preveč bližnjic, v pripravljeni hrani pa so snovi, ki jih sama ne bi nikdar več jedla. Spominja se, da so kilogrami začeli hitro kopneti, še danes pa jo preseneča, da nikakor ne linearno.

Bila so obdobja, ko je izgubljala malo, a bila so obdobja, ko so kilogrami vidno kopneli.

Danes ima Donna nekaj več kot 50 kilogramov, bolje se počuti, ima več energije in kondicije, ne utrudi jo vsak vetrc piša, sladkor pa je zelo redko na njenem jedilniku. Pa še to ne v obliki, kot si misli večina (ne je več tortic, čipsov, čokoladic in bonbonov).

Njena najljubša hrana, pravi, so kosmiči, jajca in domač golaž.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani