Interaktivni dodatki:






Datum: 22. JAN 22 - ZANIMIVOSTI

Kaj barva nohtov na nogah pove o vašem zdravju?

Barva vaših nohtov na nogah je pogosto najbolj zgoden indikator vašega zdravja. Predstavljamo vam nekaj najbolj značilnih ...

Zdravi nohti na rokah in nogah so rožnate barve z razmeroma tanko povrhnjico. A vsi nohti niso vedno takšni, nohti na nogah pa so še pomemben indikator, ker se v stopala stekajo prav vsi telesni senzorji. Bodite pozorni na te barvne odtenke:

Vijolični nohti
Modri nohti, ki čez čas dobijo vijolični odtenek, so pogosto posledica pretrgane žile pod nohtom, težjega udarca, ali padca težjega predmeta. Če se vam ni zgodilo nič od tega (posledice udarca so namreč vidne nekaj mesecev), morate takoj k zdravniku. Te barva lahko tudi razkriva težave s cirkulacijo krvi ali pomanjkanje kisika.

Rumeni ali rjavi nohti
Levkonija ali bele lise in črte na nohtih (velja tudi za nohte na rokah) kažejo na nekatera nevarna stanja v organizmu. Lahko je to posledica pomanjkanja cinka, ki je eden ključnih elementov imunskega sistema v boju proti virusom in bakterijam. Za tem se lahko skriva tudi slabokrvnost. Če pa se vam omenjeni simptomi pojavijo in hitro izginejo, pa se za tem lahko skriva pomanjkanje biotina, kar kaže na neurejeno prehrano, rezultat tega pa je pogosto debelost. Namreč, slaba stran preveč biotina je povečanje apetite. Ko pa vam biotina primanjkuje, pa nastanejo bele lise na nohtih. Poskusite jesti in spati vedno ob istih urah.

Črni nohti
Nohti potemnijo, če v telesu primanjkuje vitamina B12, pa pa imate težave z ledvicami ali jetri. Res je, da lahko hitro rešite problem, vendar pa vas bo barva spominjala tudi do 6 mesecev. Če se težave ponavljajo, ni rešitev, da pojeste tablete B12, pač pa obiščite raje zdravnika.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani