Interaktivni dodatki:






Datum: 21. JAN 22 - ZANIMIVOSTI

Zapis medicinske sestre, ki je rešila stotine življenj

Zapis je iz časa druge svetovne vojne, učinkovitost te metode pa je sicer dokazana, a se le redko uporablja. Veste, zakaj?!

Kmalu po koncu druge svetovne vojne so bili ruski mediji polni nenavadnih zgodb o čudežni raztopini, ki je danes malokdo pozna, čeprav ni nič posebnega. Gre za solno raztopino, ki najbolje deluje, če je v njej 8 % soli, pri 10 % in več pa lahko celo škodi.

Danes se solna raztopina v medicini pogosto uporablja, čeprav kot samostojno zdravilo, zelo redko. Še redkeje slišimo, da bi ta raztopina delovala, kot domače zdravilo, čeprav bi jo morali imeti v vsakem gospodinjstvu.

Zlasti ruski mediji so o fiziološki raztopini veliko pisali, a je šele 10 let po drugi svetovni vojni prišla na sezname rednih medicinskih posegov. Do takrat in tudi kasneje, se o tem ni veliko govorilo. Pravzaprav se sploh ni, razlog pa je v preprostosti (prepoceni za farmacevtsko industrijo).

Danes vemo, da je fiziološka raztopina nenadomestljiv pripomoček pri holecistitisu, nefritisu, kroničnem vnetju slepiča, pri revmatičnih srčnih boleznih, pri vnetnih procesih v pljučih, revmah v sklepih ... Ozdravitve v vseh teh in še kopici drugih bolezni si ni moč zamisliti brez običajne fiziološke raztopine, ki jo dobite v vsaki lekarni, lahko pa si naredite tudi svojo.

Recept za pripravo domače fiziološke raztopine

1 liter vode najprej prevrite in dodajte 90 gramov soli (običajno so to 3 zvrhane žlice običajne kuhinjske soli - lahko uporabite tudi himalajsko ali morsko sol). Dobro premešajte in počakajte vsaj 10 minut, da se sol v celoti raztopi.

Za obkladke uporabite vsaj 8 slojne bombažne krpe, ki jih potopite v to raztopino najmanj 1 minuto. Če nimate krpe iz toliko slojev, jo večkrat prepognite na pol. 8 slojev je pomembnih, da raztopina deluje vsaj uro ali dva. Namreč, tako namočene obkladke dajte na mesto bolečine, oziroma mesto, ki ga želite pozdraviti, in tak obkladek naj bo na telesu čez noč (najmanj 2 uri).

Postopek naslednji dan ponovite in to počnite 4 do 5 dni.

V medicinskih poročilih obstaja nebroj primerov, ko so se ljudje pozdravili samo s fiziološko raztopino, obkladke pa so si dajali na čelo, vrat, ali trebuh.

Če se vam zdi, da obkladek čez noč ne bo ostal na mestu, lahko obolelo mesto čezenj povežete še z eno krpo, ali pa kar z običajno prozorno pekovsko folijo, ki še poudari pozitivne učinke fiziološke raztopine.

Med najuspešnejšimi metodami je zdravljenje utrujajočega kašlja, ki lahko celo poškoduje pljuča, posledice pa so lahko tudi usodne. V Sibiriji zato uporabljajo omenjene obkladke, ki jih dajo na hrbet.

Še to ...

Skrivnost je seveda v soli. Najboljša raztopine je 8 %, več kot 10 % pa ni uporabna. Taka fiziološka raztopina ima velike absorpcijske lastnosti in tako črpa tekočino s patogeno floro iz tkiv. To je, kot bi iz rane potegnili škodljive snovi in jo posušili.

Običajno je treba vztrajati 4 do 5 dni in to velja tudi za veliko primerov kožnega raka, tudi tumorja na obrazu, pri najrazličnejših notranjih vnetjih, boleznih pljuč, praktično kjerkoli.

Poskusite in se prepričajte.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani