Interaktivni dodatki:


Datum: 21. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

V boj za imunski sistem - zdaj ga boste potrebovali

Dnevno uživanje probiotičnega sira krepi telo v boju z nalezljivimi boleznimi in nas varuje pred nevarnostjo, ki nam grozi ...

Dr. Ibrahim Fanci je naredil raziskavo med 800 starostniki starimi od 72 do 103 leta. Njihova naloga je bila, da so 3 tedne še pred zajtrkom zaužili kos probiotičnega sira (to so izdelki bogati s probiotiki - kefir, jogurt, skuta, siri ...).

V času preiskave se je prav vsem uredila prebava (prej je imela več kot tretjina občasne težave), krvna slika je bila pri 53 % nekajkrat (!!!) boljša, kot pred preizkusom. Število belih krvnih celic se je prav vsem povečalo za minimalno 3-krat (bele krvne celice pripomorejo k učinkovitejšemu imunskemu sistemu). Število sezonskih nalezljivih bolezni se je pomembno zmanjšalo.

Dejstvo je, da so dobre (probiotične) bakterije, opravile svoje delo in okrepile odpornost organizma. Bele krvne celice so namreč ključnega pomena v boju proti nalezljivim boleznim.

Vrsta raziskav je pokazala, da probiotiki vsebujejo žive mikroorganizme, kvasovke, ki krepijo črevesno floro. Poznamo še prebiotike, ki vsebujejo veliko vlaknin in drugih elementov, ki krepijo črevesno floro. Najboljši pa so simbiotiki, ki vsebujejo probiotike in prebiotike skupaj.

Danes vemo, da probiotiki znižujejo holesterol, znižujejo krvni tlak, zmanjšujejo vnetja ... Paziti pa moramo, ker kombinacija z antibiotiki lahko povzroči driske, pri bolnikih s težavami s trebušno slinavko lahko pride do dodatnih zapletov, najbolj sporna pa je uporaba probiotikov s katerimi pospešujejo rast svinjskega in piščančjega mesa.

Na koncu pa je dobro vedeti, da je človeško telo dom za 400 do 500 vrtam mikrobov. Vsi imajo svojo funkcijo in samo probiotiki iz različnih virov bodo dali želene rezultate. Zjutraj pojejte rezino ali dve sira, čez dan popijte skodelico kefirja, zvečer pa v skodelico jogurta dodajte še malo chia semen, oreščkov, rozin ...

Najboljše pa je, da v ničemer ne pretiravate.

In še najpomembnejša ugotovitev: če boste vztrajali pri probiotičnih dodatkih vsaj mesec in pol, boste imeli za 70 % manj težav s cvetnim prahom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani