Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JAN 24 - ZANIMIVOSTI

Ali onesnažen zrak res redi?

Več resnih raziskav je potrdilo, da lahko onesnažen zrak v obdobju 10 let povzroči debelost in sladkorno bolezen.

Naj se sliši še tako neverjetno, je vedno več raziskav, ki potrjujejo vpliv redkega zraka na naše zdravje. Še več! Vsi resni raziskovalci se strinjajo, da lahko slab mestni zrak poleg cele vrste rakavih obolenj, povzroči tudi debelost, sladkorno bolezen in se tem povezane druge bolezni. Dražeči delci povzročajo vnetja in motijo sposobnost organizma pri izgorevanju energije. Med največje škodljivce sodijo poleg prometa in cigaretnega dima tudi mikrovalovne pečice (mikrovalovke so veliko bolj nevarne pri nekaterih drugih boleznih) in centralna kurjava (radiatorji, pa tudi talno ogrevanje).

V raziskavi, ki so jo naredili med 800 udeleženci po celem svetu, je polovica živela v mestih, polovica pa na podeželju. Vsi so vsak dan jedli enako hrano in v enakih količinah. Po 10 letih so bile razlike očitne - mestni udeleženci so bili v 42,7 % primerov več kot 30 odstotkov težji od podeželjčanov.

Z raziskavo je bilo nedvomno potrjeno, da redkejši zrak organizmu veliko bolj koristi, ne pušča negativnih posledic, a vse to velja zgolj na dolgi rok.

Zato: če živite v mestu, potem imate vsaj 30 % viška telesne teže na račun slabega zdravja.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani