Interaktivni dodatki:






Datum: 12. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Razvajanje z rdečo grenivko: dovoljeno!

Nutricisti zagovarjajo raznoliko prehrano, a pri dopoldanskem prigrizku zagovarjajo izjemo - priporočajo rdečo grenivko. Veste, zakaj?

Raznolika hrana je edina pot do trdnega zdravja, ker samo raznolikost živil, ki jih pojemo, zagotavlja organizmu vse potrebne surovine. Dejstvo pa je, če jemo zdrave komponente, bo tak tudi vpliv na naše zdravje.

Ena izjema pa se je vendarle obveljala ...

Zelo priporočljivo je, da kakšno uro po zajtrku pojeste rdečo grenivko. Celo. In samo to!

Rdeča grenivka namreč znižuje holesterol. Rdeča grenivka zelo učinkovito znižuje trigliceride in škodljive maščobe v krvi (celo 4-krat bolje, kot rumena grenivka!).

Antioksidanti v rdečih grenivkah preprečujejo razvoj srčnih bolezni.

Rdeče grenivke so bolj sladke od rumenih (nekateri jim pravijo: belih) grenivk, a je količina sladkorja pri obeh ista. Sladkor v rdečih grenivkah je sladek samo po okusu, ne pa tudi po vplivu na organizem.

Danes se po svetu proda nekajkrat več rdečih grenivk, kot rumenih. Razlog je predvsem v tem, ker so rdeče grenivke postale sestavni del prehrane vrhunskih športnikov.

Ima pa redno uživanje grenivke nekaj resnih posledic o katerih se morate pogovoriti s svojim zdravnikom. Redno uživanje grenivk lahko negativno vpliva na zdravila za zniževanje pritiska in odpravljanje težav s ščitnico.

Če bi radi nekaj naredili za svoje zdravje, je grenivkina dopoldanska malica boljša rešitev celo od jabolka, pomaranč ali mandarin ...

Še to ...

Iz grenivk ne delajte sokov, nikar jih ne mešajte v smutije, jejte jih čim bolj šlampasto olupljene, ker se v belih ostankih lupin skriva največ hranljivih snovi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani