Interaktivni dodatki:






Datum: 12. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

S tremi jajci nad lakoto

Stephanie Eckelkamp je teden dni vsako jutro zajtrkovala 3 jajca, potem pa ...

Eckelkampova se je odločila, da bo spremenila svojo prehrano. Do nedavna je za zajtrk jedla banano in jabolko, a to ni dalo ustreznih rezultatov.

V članku, ki so ga objavili pri Organic life, je zapisala, da je po banani in jabolku že čez kakšno uro postala lačna, pa ne samo to: rahlo jo je začela boleti glava, čutila je utrujenost, bolečine v nogah, bila je bolj razdražljiva, nervozna. Dolgo časa je iskala vzroke, zakaj se grozno počuti, dokler ni pomislila, da bi vse to lahko bila posledica nepravilne prehrane.

Pogovorila se je z veliko nutricisti, vsak ji je predlagal drugačno rešitev, na koncu pa je iz vseh priporočil sestavila svoj jedilnik, ki so ji ga potrdili vsi vprašani nutricisti. Nihče ni imel pripomb.

Začela je z zajtrkom, ki je bogat z beljakovinami, vitamini in minerali, je poceni in dostopen čez celo leto. Logična izbira so seveda bila jajca.

Ko je prvič poskusila pojesti tri jajca brez dodatkov, se ji je to zdelo preveč suhoparno in preveč nasitno, a se je po nekaj dneh njeno telo prilagodilo. Jajca imajo poleg beljakovin tudi veliko vitaminov D, E, B ter več kot 12 pomembnih mineralov.

Tretji dan jajčnega zajtrka je jajca umešala in dodala malo graha in koruze.

Četrti dan je k tej zelenjavi dodala še avokado in koriander.

V članku Eckelkampova večkrat poudari, da je to bila do kosila njena edina hrana. Obilen zajtrk obvezno, vendar ne smemo vsega pokvariti z jutranjimi "prigrizki", ki po nepotrebnem bremenijo našo prebavo, jo upočasnjujejo in, ki vsebuje veliko nepotrebnih reči, ki se nalagajo okrog trebuha, bokov, na nogah ... Pri kosilu, pravi, ni imela omejitev, potem pa je popoldan pojedla še kakšno malenkost in po 10 urah končala dan. Po 18. uri ni jedla nič več. ko je začutila lakoto, je popila kozarec mlačne voda z nekaj kapljicami limone.

Pri takem ritmu je vztrajala teden dni in shujšala 5 kilogramov.

Potem je sledil teden dni premora in se vrnila k prvotni hrani, tretji teden pa je spet začela ritem s tremi jajci za zajtrk.

Danes je že nekaj mesecev od tega, ko vztraja pri zajtrku s tremi jajci. Pravi, da je vsega skupaj brez težav shujšala za 10 kilogramov, njena teža je stabilna, počuti pa se veliko bolje, kot prej.

Morda pa je naš problem samo v tem, da si na znamo želeti pravih stvari in v vsem pretiravamo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani