Interaktivni dodatki:


Datum: 10. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

Vsi ogljikovi hidrati niso nevarni

Ameriški diabetolog dr. Pearson je presenetil z izjavo, da za sladkorno bolezen niso krivi ogljikovi hidrati, niti ne pomanjkanje inzulina, pač pa ...

Dr. Pearson je dvignil veliko prahu, ker po njegovi teoriji nič o sladkorni bolezni ne velja. Mnenja je tudi, da inzulin ni kriv, če ga je premalo. In, sladkorna bolezen ni neozdravljiva, kot vam pove vsaj zdravnik.

Po Pearsonovem mnenju so najbolj krive nezdrave kombinacije ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.

Glede na to, da uradna medicina sladkorno tipa 2 res obravnava, kot neozdravljivo (v ZDA ima sladkorno 36 milijonov ljudi, od tega jim ima sladkorno tipa 2 90 % obolelih), je kakršnakoli druga razlaga bolezni lahko le dobrodošla ...

Gre namreč za to, da glukoza zlahka vstopi skozi celično membrano in za to ne potrebujemo inzulina. Problem pa nastane ko je okoli celice preveč nasičenih maščob, trigliceridov in holesterola. Vsi so izredno lepljivi in preprečujejo, da bi glukoza dosegla ciljno celico. Ko celica dlje časa ne dobi hrane, celica odmre.

Zaradi pomanjkanja energije se v telesu dvigne pritisk, postanete utrujeni, otopeli ...

Dr. Pearson zato predlaga žličko olja črne kumine. Trdi, da so zdrava jetra sto-krat boljša pri uravnavanju inzulina, kot katerokoli doslej znano zdravilo. Zdrava jetra in trebušna slinavka sta veliko bolj pomembna pri presnovi, kot si upamo priznati. Ključno vlogo pri tem ima hormon IFG, ki aktivira jetra vsakič, ko se nivo sladkorja spremeni (ali ga je preveč, ali premalo). Jetra takrat vzamejo rezerve glikogena, če teh ni dovolj, pa z lahkoto pretvorijo maščobo v glukozo. Dr. Pearson ob tem dodaja, da gre 30 % naše krvi vsako minuto skozi jetra, ki čistijo slabe, nasičene maščobe. Da bi pozdravili sladkorno je treba jetrom povečati moč samo za 20 %, kar ni nemogoče.

Poleg že omenjene črne kumine, bi morali biti pozorni na vse naravne antidiabetike, kot so še grenka melona, piskavica in aronija. A vsa ta zdravila samo lajšajo simptome, glavni problem pa so še vedno jetra in pomembno je ugotoviti vzrok, zakaj slabše delujejo.

Dokle tega ne odpravimo, se tudi sladkorne ni mogoče znebiti.

To pa ni več stvar medicine in zdrave prehrane.

Ali pač je.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani