Interaktivni dodatki:






Datum: 10. JAN 22 - DOBRO JE VEDETI

Figov sirup brez sladkorja

Fige spominjajo na morje in tudi njihova moč je temu primerna. Še najbolj učinkovite so pri premagovanju kašlja, gripe in težav s pljuči.

V zimskem času so fige najboljše darilo narave. Že naše babice so vedele iz njih pripraviti nebroj zdravil in okusnih sladic za otroke (in odrasle, seveda!). Problem današnjega dne je, da je na trgu veliko zdravilnih sirupov, ki so namenjeni otrokom (zato so neizmerno sladki), v resnici pa je veliko njih narejeno na podoben način kot ta, ki vam ga tukaj predstavljamo.

Ključna lastnost tega recepta je, da je hiter in poceni, hkrati pa je izredno bogat z železom, kalcijem, kalijem, z vsemi vitamin iz družine B, z vitaminom A in še čem ima ogromno antioksidantov (to velja le, če uporabite sveže fige, pri suhih se namreč del antioksidacijskih lastnosti izgubi).

Sestavine:

  • skodelica fig (lahko uporabite sveže ali suhe)
  • 2 skodelici vode
  • sladkor po okusu
b>Priprava:

Fige dajte v posodo in jih zalijte z vodo, vendar zgolj toliko, da z njo prekrijete fige. Kuhajte tako dolgo, da se fige zmehčajo, vendar ne manj kot 5 minut. Nato dolijte še drugo skodelico vode in ponovno kuhajte 5 minut. Voda naj ves čas rahlo brbota.

Tako dobren sok pijte po požirkih, lahko večkrat na dan. Fige lahko pojejte, ker so zelo zdravilne in pomagajo predvsem pri bolečinah v prsih.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani