Interaktivni dodatki:






Datum: 4. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Je pitje kefirja ponoči res priporočljivo?

Eni pravijo, da gre za mit, drugi pa, da se v tem skriva veliko resnice. In dodajajo: poskusite!

Kefir je izredno zdrav napitek. Kadarkoli ga spijete, to pomaga pri prebavi, izboljšuje spanec in celo izboljšuje imunski sistem.

Ali to pomeni, da je kefir ponoči še bolj zdrav?

Kefir je probiotik za katerega je dokazano, da zavira rast škodljivih bakterij (vključno s salmonelo, H.pylori in tudi E.coli). Poleg tega je v njem tudi veliko snovi, ki imajo antibakterijske lastnosti in v črevesju pomagajo vzpostaviti naravno ravnovesje. Vse te snovi namreč preprečujejo bolezni prebavil in so ključnega pomena proti vnetjem, razjedam in razdraženem črevesju.

Kefir je poleg tega še bogat s kalcijem in vsebuje nekajkrat manj laktoze, kot mleko. Ker pomaga pri razgradnji maščob, je pogosto tudi del shujševalnih diet.

Vse to pa kaže na dejstvo, da kefirja ne smemo piti pred spanjem. Še več! Pred spanjem se namreč procesi v našem telesu upočasni in upočasni se tudi prebava. Če kefir popijemo prepozno zvečer, se lahko zgodi, da ga telo ne bo v celoti prebavilo, zato se boste zjutraj zbudili napeti in z nelagodjem v črevesju.

Pravi čas za kefir je vsaj 2 uri pred spanjem.

To je čas, ko daste telesu dovolj časa, da lahko prebava v celoti predela popit kefir, hkrati pa naj bo to zadnja ura, ko nam kefir še koristi pri zdravju.

Torej, kefir ponoči: NE!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani