Interaktivni dodatki:






Datum: 22. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Kozarec vode s katerim očistite telo

Hidratacija organizma je izredno pomembna, najbolj pa ponoči!

Zelo pomembno je, da ima naše telo ponoči, ko spimo, na voljo dovolj vode s katero lahko očisti organizem. Če se zjutraj zbujate žejni, lahko to pomeni, da niste imeli dovolj vode, ali pa, da vam primanjkuje mineralov (najpogosteje železo!). Po drugi strani pa, predstavljajte, da čez dan 8 ur ne bi nič pili (toliko namreč traja povprečni spanec) ... Hm ...

Več testov je pokazalo, da so se ljudje, ki so bili dovolj hidratizirani, zjutraj zbudili boljše volje, z več energije in bolj umirjeni. Dovolj je samo kozarec mlačne vode (tudi, če niste žejni).

Pazite le, da vode ne pijete tik pred spanjem, pač pa kakšno uro preden ležete spat. Tako se izognete nočnim izletom na stranišče, in še, organizem pol vode, se ponoči močneje poti, kar lahko pomeni povsem drugo težavo. Poleg tega je pomembno, da ta trik z vodo izvedete, ko greste pravočasno spat.

Ne smemo namreč pozabiti, da naše telo začne opravljati čistilno-obnovitveno seanso ne glede na to, ali spite, ali ne. Če v času počitka ne spite, to pomeni, da telo samo motite z drugimi aktivnostmi in se zato regeneracija ne more povsem opraviti. V mladih letih še to nekako gre, pri starejših pa je to lahko velik problem.

Še bolj, če se vam zdi, da to za vas ne velja. Velja, pa še kako. Le zavedate se ne!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani