Interaktivni dodatki:






Datum: 22. DEC 22 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi, če vsak dan jeste kurje meso?

Čeprav belo kurje meso spada med najbolj zdrave vrste mesa, pa vseeno pretiravanje ni priporočljivo. Veste, kaj to pomeni?!

Raznolika vrsta prehrane je eden o ključev do zdravega načina prehrane. Danes vemo, če vsak dan jemo eno in isto, se že po tednu dni pojavijo prve težave, ki pa se samo še stopnjujejo, če nekaj drastično ne spremenimo. No, za začetek vsak dan jesti isto hrano nikakor ni priporočljivo.

In ne samo to ... Ni priporočljivo tudi, če vsak dan poleg ostalega jemo isto hrano. Zato, piščancu vsak dan se raje izognite.

Zakaj?

1. Preveč beljakovin
Zdrava hrana naj vsebuje 10 do 30 odstotkov beljakovin Če tega na porabimo, se maščobe pridobljene na tak način začnejo nalagati najprej okoli trebuha, potem pa še drugje po telesu. Problem piščančjega mesa je ravno v tem, da ima veliko beljakovin.

2. Večje tveganje za bolezni srca
Piščančje meso močno dviguje nivo holesterola v krvi, to pa na srcu povzroča veliko težav. Srce pa ni edino v nevarnosti, obremenjeno je tudi ožilje, težave pa se pojavijo izredno hitro. Zlasti na stara leta bodite zelo previdni.

3. Težave s sklepi in povišano telesno težo
Preveč beljakovinami živalskega izvora pomeni več težav z ohranjanjem optimalne teže. Zato so slepi in vsi notranji organi bolj obremenjeni. Zato nutricisti po celem svetu predlagajo, da živalske beljakovine raje zamenjajte z rastlinskimi, ki so lažje razgradljivi in imajo nižji indeks telesne mase.

4. Možnosti z zastrupitvijo
Priprava piščanca sploh ni tako preprosta, še hujše pa so skušnjave, katerim smo izpostavljeni. Pogret piščanec dodan v solato, je pogosto vir okužb. Če je bilo karkoli v stiku s surovim piščancem, se lahko pojavi zastrupitev s salmonelo, ki lahko povzroči zelo neprijetne in celo nevarne zdravstvene težave.

Še večja nevarnost pa je, ker se ob uživanju piščančjega mesa krepi odpornost na antibiotike. Znano je namreč, da ljudje, ki jedo piščance, ki so jih zdravili in hranili z antibiotiki, postanejo od njih odvisni. To pomeni, da jim nw pomaga nobeno običajno zdravilo in je treba uporabiti agresivnejša zdravila ...

Dokler gre ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani