Interaktivni dodatki:






Datum: 21. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Preveč sladkorja? Nič hudega!

Pojedli ste preveč sladkorja? Nič hudega! S tem trikom lahko napako popravite.

Po preveč zaužitega sladkorja mnogi delajo napako in ležejo spat, a dejstva so povsem nasprotna. če želite iz telesa spraviti preveč sladkorja, uporabite te trike:

Več gibanja
Se ne morete zaustaviti, ko se pred vami znajde pladenj s sladkarijami? Hm ... To je res problem! Še posebej velik problem, ker je doslej veljalo, da je edina rešitev ta, da ležete v posteljo in počakate, da vam nivo sladkorja v krvi pade (beri: da inzulin opravi vso potrebno razgradnjo - pri mlajših gre hitreje, kot pri starejših).

A danes vemo, da lahko ta problem rešite v samo 15 minutah, če greste na lahek sprehod. Pomembno je, da se 15 minut gibljete in globoko dihate, pa bo organizem opravil vse, kar bi v 2 urah med spanjem.

Že res, da bi 2 uri spanja bolj temeljito očistilo sladkor, a 15 minut sprehoda je lahko dovolj, da vrednost pade na sprejemljivo mejo.

Čaj z limono
Drug način zniževanja sladkorja je, da popijete skodelico zelenega čaja v katerega ste dali sok cele limone. Temu ne dodajte nič sladkorja, nič medu, še sok limone lahko nadgradite tudi z mesenim delom limone (ne pozabit, da je v belem mesnatem delu največ vitaminov).

Zapomnite si, če imate na jedilniku hrano, ki povzroča zakisanost, je vselej dobro, če imate protiutež.

Podobno pravilo velja tudi za sladkor, zato v prazničnih dneh, ki nas spravljajo v skušnjavo, vedno imejte pri roki dovolj limone in dovolj zelenega čaja, ki med drugim vsebuje kopico antioksidantov, ki so dobri za kup drugih bolezni (težave s sklepi, ožiljem, srcem, hormoni ...).

Smuti
Uporabite veliko sadja, predvsem jagodičevja, nič sladkorja, veliko avokada, zeleno-listnate zelenjave (špinače imejte vedno dovolj) ... Tak smuti raje kot z mlekom, kefirjem ali jogurtom razredčite z mlačno vodo, ker bo v takem primeru taka mešanica hitreje opravila z viškom sladkorja. Pri tem upoštevajte, da je v vašem želodcu prostora za 7 dcl, zato je zelo pomembno, da smuti razredčite toliko, da v želodcu ustvarite občutek polnosti, sitosti. Ni treba pretiravati!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani