Interaktivni dodatki:






Datum: 20. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Hrana, ki služi tudi za lepoto

Predstavljamo vam nekaj živil, ki jih še stoletja uporabljajo ljudje za vzdrževanje lepote, hkrati pa so izjemno hranljivi.

Danes beremo o stvareh, ki so jih uporabljali že egiptovski faraoni, a ne za hrano, pač pa lepoto. Naj se sliši še tako nenavadno, a nekatere stvari delujejo od zunaj in od znotraj. Velja jih preizkusiti!

Olivno olje
V starih časih so temu rekli "zlato olje". Tudi zato, ker je podobne barve, tudi zato, ker ima tak vpliv na splošno počutje, zdravje in imunski sistem, pa tudi zato, ker je vpliv olivnega olja v kozmetiki večkrat dokazan in pogosto uporabljen. Olivno olje se največ uporablja za nego kože in las. Dovolj je, da si nekaj kapljic kanete na sveže oprane lase ...

Sladkor
Sladko depilacijo ženske uporabljajo več kot tisoč let. In ne boste verjeli, sladkor so najprej uporabljali za depilacijo in šele potem kot prehranski dodatek. Uporaba sladkih kopeli se še danes pogosto uporablja. Morda zato, ker je enostavna, temeljita in ne škodi zdravju (če ne pretiravate).

Šipek
Zmlet posušen šipek dodan kremi je preprost in neverjetno učinkovit način mehčanja kože. Dandanes k šipku pogosto dodajo še kapljico eteričnega olja vrtnic in dobili boste najbolj omamen vonj na svetu. Izjemno učinkovito za kožo na petah.

Med
Med ima številne lepotne lastnosti, ki jih poznamo že več tisoč let. Najbolj preprost recept je, da na obolelo mesto kanete nekaj kapljic medu in to mesto s prsti dobro zmasirajte ...

Rumenjak
Receptov za uporabo rumenjakov v kozmetiki je veliko. Ne smete namreč pozabiti, da v rumenjaku najdemo vse snovi, za nastanek novega življenja (razen vitamina C). Priporočljivo je, da si z rumenjakom pred spanjem namažete lase, ali naredite jajčno masko za zvečer. To bo koži in lasem dalo moč in sijaj.

Zelje
Ta trik matere uporabljajo že stoletja. Namreč, na obolelo mesto si dajo zeljne liste, ker to zmanjšuje vnetja, deluje pomirjevalno in pomlajevalno, pospeši prekrvavitev in sprošča mišice. Zato je nalaganje zeljnih listov zelo primerno ne samo za ženske, zelo učinkovito je tudi pri vseh težavah s sklepi, čeprav je res, da si ženske najpogosteje z njim obložijo prsi in si s tem lajšajo bolečine.

Kisla smetana
Sicer je ta nasvet poznan že več stoletij, a smo nanj vmes pozabili, zdaj pa ga ponovno odkrivamo. Zgodilo se je, da je nekdo pred leti z rokami opral kozarec kisle smetane, naslednje jutro pa je imel opazno bolj mehko in nežno kožo na roki. Danes vemo, da deluje kisla smetana izredno čistilno, antibakterijsko in predvsem pospešuje regeneracijo.

Limonin sok
Limonin sok posvetli stvari, zato so ga že pred stoletjem uporabljali za barvanje las, ker pa vsebuje limona še kup drugih pomembnih mineralov, je vsaka masaža obolelega mesta s sokom limone zelo zdravilna in poživljajoča. In še to: včasih blondinke svetlih barv niso mogle kupiti v trgovini in so si pomagale z limoninim sokom. Pomislite na to, ko boste naslednjič posegli po nevarni kemijski barvni bombi.

Glina
Glina zmanjšuje vnetja, zdravi vročino, koža pa je potem nežna in gladka. Že v antičnih časih so glinene obkladke uporabljali za pomlajevanje, za odpravljanje celulite in celo namesto shujševalnih diet. Glina resnično dela čudeže!



Hrana, ki služi tudi za lepoto
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani