Interaktivni dodatki:


Datum: 13. DEC 22 - DOBRO JE VEDETI

Jabolčni kis je lahko škodljiv za notranje organe

Jabolčni kis je zelo zdrav vendar samo pod določenimi pogoji. Drugače nam lahko kis močno škoduje!

Jabolčni kis pomaga pri premagovanju cele vrste bolezni, vendar se poleg koristnih lastnosti za tem skrivajo tudi slabe. Vselej je dobro biti previden in nikakor ne pretiravati.

Prvo pravilo jabolčnega kisa je, da na dan ni dobro pojesti več kot 5 čajnih žličk jabolčnega kisa!

Jabolčni kis največkrat uporabimo za začimbo solat, pravilo 5 žličk pa upoštevajte predvsem takrat, ko kis popijete razredčen z vodo.

Jabolčni kis namreč močno draži sluznico, uničuje zobno sklenino in lahko poškoduje požiralnik. Vse to sicer v ekstremnih primerih in, ker je pozitivih učinkov več, marsikdo pozabi tudi na negativne posledice, ki pa so toliko večje, če s pretiravanjem nadaljujemo.

Ne pijte jabolčnega kisa na prazen želodec
Kislina jabolčnega kisa je najmočnejša na tešče. To lahko povzroči celodnevne krče in celo bruhanje, ker je želodec tako razdražen, da se težko pomiri. Zajtrk naj bo raje bogat z vitamini, minerali in predvsem z beljakovinami, jabolčni kis pa zaužijte kvečjemu po zajtrku, pa še takrat močno razredčenega z vodo.

To ni sredstvo za razstrupljanje
Jabolčni kis ni naravno razstrupilo. Jetra, ledvice in črevesje pomagajo organizmu pri razstrupljanju, da lahko telo izloči tista živila, ki jih izločimo z urinom in blatom. Jabolčni kis sicer te procese pospešuje, vendar se samo zaradi tega ne boste znebili toksinov.

Jabolčni kis ni vedno probiotik
Probiotiki pomagajo črevesju pri zagotavljanju pravilne in redne prebave. To je posledica fermentacije kisa, ki vsebuje koristne bakterije. Vendar pa samo nepasteriziran jabolčni kis vsebuje zdrave encime, beljakovine in probiotike, ki pa med pasterizacijo popolnoma izginejo. Zato kupljen jabolčni kis nima prav nobenih učinkov, kot domači.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani