Interaktivni dodatki:






Datum: 13. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Tudi z vodo si lahko uničimo imunski sistem in prebavo

Že res, da nas voda odžeja in osveži, vendar se pojavijo tudi druge težave, če delate te napake ...

Za vodo je značilno, da njen učinek traja zelo kratko. Običajno le nekaj sekund! Tako je poleti in tudi pozimi! Najnevarnejša je namreč hladna voda s katero si lahko nakopljemo nemalo težav. Da, mrzla voda je lahko nevarna.

Za hladno vodo poleti vemo, da ima negativni učinek in lahko povzroči nevarne in neprijetne prehlade, pozimi pa še kaj več! Namreč, zaradi hladne vode se črevesje pozimi skrči, na koži se zapro vse pore, krvne žile se zožijo, vse to pa ovira prebavo in jo celo ustavi. Če pijete hladno vodo in jeste mastno hrano, se maščobe strdijo, postanejo težko prebavljive, vi pa dobite občutek, kot da imate kamenje v želodcu.

Hladna voda, ko prehaja po požiralniku v želodec in črevesje, negativno vpliva na energetski metabolizem. Telo na porabi energije za prebavo hrane, pač pa mora z njo uravnavati temperaturo vode. Vse to povzroči še več porabe tekočine, maščobe pa ostajajo nepredelane.

Če pa ob tem nastane še sluz, kar hitro začutite v ustih, potem to pomeni, da se vam je zmanjšala energijska moč imunskega sistema in ste zato še bolj dovzetni za virusne bolezni. Prav zaradi tega so že babice od nekdaj svarila pred pitjem mrzle voda!

Prav zato bi morali pozimi (in tudi poleti!) piti toplo vodo, ker to pospeši hidratacijo telesa, spodbuja proizvodnjo naravnih prebavnih encimov, pospešuje razgradnjo hrane, hitreje čisti kri in pospešuje procese razstrupljanja.

In še na eno stvar ne smemo pozabiti: s toplo vodo se v telesu zmanjša potreba po sladkorju!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani