Interaktivni dodatki:






Datum: 11. DEC 21 - ZANIMIVOSTI

Nočno odkrivanje velike težave

Če se sredi noči zbudite, potem to že ni kar tako. Če pa vam je ob tem še vroče, preverite naslednje simptome ...

Nočno zbujanje pomeni alarm v vašem organizmu, zato morate temu posvetiti ustrezno pozornost. Če pa se vam to redno dogaja, vsako noč ob približno isti uri, potem je to že alarm za obisk zdravnika. Ne smete namreč pozabiti, da gre za resno težavo, ki je ne smete spregledati. Imunski sistem si vaš brezbrižni odnos lahko zapomni in vas naslednjič ne bo več vznemirjal. To pa lahko pomeni, da ta opozorilni mehanizem ne bo več deloval ...

21.00 do 23.00
Če imate težave s spanjem v tem delu noči, je to lahko zaradi stresa, motenj krvnega obtoka, pa tudi prepozne večerje, ali druge (pre)težke hrane. Tega nikar ne počnite, ker to slabo vpliva na želodec, žolč in črevesje.

23.00 do 1.00
To so ure skrbi in pričakovanj, v vsakem primeru pa kaže na to, da ste se preveč vpletli v stvari na katere ne morete vplivati. Stari kitajski zdravilci ta čas povezujejo z negotovostjo, temo, vlago in zadrževanjem. To bi namreč moral biti čas, ko žolč pomaga razgrajevati nezdrave maščobe in, ko bi se morala očistiti kri in urediti pritisk. Če je ta čas moten, se bodo čez nekaj dni zagotovo pojavile tudi težave, ki ne bodo enostavno rešljive. Zapomnite si to!

1.00 do 3.00
Prebujanje ob tej uri je pogosto posledica jeze in negativne energije, ki se je nakopičila okoli vas (to velja tako za službo, kot tudi doma!). V tem času bi se morali v vašem organizmu dogajati procesi razstrupljanja in regeneracije, lahko pa se za tem skrivajo težave z jetri in krvjo (premalo železa, preveč inzulina). Pogosto je to lahko tudi posledica premalo gibanja čez dan.

3.00 do 5.00
Žalost in bolečina zaznamujeta ta del noči in predstavlja predvsem nepovezanost procesov, za kar pa smo lahko krivi tudi sami. Predvsem so v tem delu noči pomembna pluča in preskrba s kisikom, pa tudi duševne stiske, depresije. Če ste v tej fazi, je še čas, da si vzamete nekaj dni odmora in se posvetite sebi (beri: zbežite proč od skrbi in ne delajte nič).

5.00 do 7.00
Prebujanje ob tej uri lahko pomeni, da se prepozno jedli nezdrave stvari, da organizem ni uspel predelati vsega, kar ste pojedli in, da je nekaj škodljivih snovi skoraj zagotovo še ostalo v telesu. To je najbolj očitni znak, da zvečer ne bi smeli jesti!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani