Interaktivni dodatki:






Datum: 11. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako hujšanju podvojiti moč!

Četudi ne hujšate in tega ne počnete, bi bilo dobro razmisliti o tem ...

Mnogi so na dietah in hujšajo, a vedno brez uspeha. Njim so namenjeni rezultati raziskave, ki so jo pred časom naredili na ameriški univerzi v Harvardu, in ugotovili, da naše telo po sončnem zahodu drugače deluje, kot čez dan. Čez dan je normalno, da telo porablja ogljikove hidrate, zvečer pa bi morali preklopiti na maščobe, ki dajejo organizmu moč bolj enotno moč in energijo.

Če torej jemo po sončnem zahodu, bo telo najprej skušalo porabiti energijo iz ogljikovih hidratov, poten je na vrsti energija iz beljakovin in povsem na koncu pridejo na vrsto maščobe.

Ker pa je rak rana večine ljudi na svetu pomanjkanje gibanja, se odvečne zaužite maščobe nabirajo in bremenijo celotno konstrukcijo telesa. Te obremenitve so z leti vedno večje.

Kot ugotavljajo na Univerzi, bi bil najbolj optimalen način prehranjevanja: zjutraj beljakovine, čez dan ogljikovi hidrati in maščobe, zvečer pa je čas, da vse, kar smo pridobili čez dan, porabimo.

Test je še pokazal, da se telo hitro razvadi in že po enem pregrešenem obroku čez sončni zahod prevzame slabe navade. Da pa organizem prestavite nazaj na optimalno porabo maščob, pa se zgodi šele po 6 dneh. Tako dolgo namreč traja, da organizem pozabi na nočno razvado.

In še to ...

Res je, da so dnevi pozimi kratki, sonce pa hitro zaide, a to pomeni samo to, da je treba pozimi še posebej pozorno spremljati dnevne obroke in, da brez obilnega in močnega zajtrka skorajda ni mogoče premagati dneva.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani