Interaktivni dodatki:






Datum: 28. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kakšne so koristi grenke soli?

Težko je verjeti, da lahko navaden mineral naredi toliko pozitivnih sprememb v našem telesu ...

Grenka sol spada med minerale, katerih lastnosti še ne poznamo prav dobro, čeprav vemo o njej kar precej. Grenka sol se je že izkazala pri zdravljenju stresa, pri mehčanju kože in lajšanju bolečin. Grenka sol je zelo učinkovita pri zdravljenju aken, bradavic, odstranjuje neprijeten vonj stopal, zelo presenetljiv pa je njen vpliv pri vrtnarstvu in rožah v glinenih posodah.

Rože namreč z dodatkom grenke soli veliko bolje uspevajo, zaradi boljše elastičnosti pa so lepše, večje in bolj obstojne.

In prav zaradi tega se poraja vprašanje, kakšne je skrivnost grenke soli?!

Magnezijev sulfat je že pred leti veljal za zelo razširjeno odvajalo, a človeštvo takrat še ni poznalo njegovega učinka. Magnezijev sulfat namreč črpa tekočine iz krvi in jih odvede v črevesje. S tem zmehča blato, med nabranimi stvarmi pa so tudi tiste, ki povzročajo krče, ki zapirajo in upočasnjujejo prebavo.

Težava magnezijevega sulfata je, da pogosto deluje izredno intenzivno, kar povzroči drisko ali trebušne krče. Hkrati pa to pomeni, da močno učinkuje na organizem. Običajno začne delovati že po 10 minutah!

V vsakem primeru pa lajša bolečine v mišicah, zmanjša otekanje tkiv (to je še zlasti pomembno pri bolečih in otečenih sklepih, zvinih, modricah). Grenka sol je zelo učinkovita pri odpravljanju hemoroidov, njena največja moč pa je odstranjevanje odmrlih celih znotraj in zunaj organizma.

Zelo učinkovita je vodna kopel za stopala, ker bo vaša koža postala gladka in sveža.

Poskusite!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani