Interaktivni dodatki:


Datum: 14. NOV 22 - ZANIMIVOSTI

Solata s cepivom

Ali je res mogoče cepivo priti covid-19 vbrizgati v zeleno solato ali špinačo in računati, da bo kombinacija delovala enako, kot cepivo? Hm ...

Odgovor je, čeprav neverjeten, pritrdilen! Celice mRNA, ki so ključni del cepiva pfizer (BioNTech), je mogoče prenesti tudi v špinačo, peteršilj, blitvo, zeleno solato ...

Raziskave, ki so jih naredili na več univerzah v ZDA, so pokazale, da rastline zelene barve, ki vsebujejo veliko klorofila, lahko vsrkajo cepivo proti covid-19 in potem reproducirajo spominske celice imunskega sistema po celotnem DNK cepljene rastline. Več podrobnosti o cepljeni hrani so prvi objavili v strokovni publikaciji UC Riverside in seveda s tem dvignili veliko prahu.

Največji pomislek je, kako je mogoče, da rastline reproducirajo celice mRNA? Kako takšno cepivo vstopi v organizem? Kako določiti pravi odmerek cepiva (na primer: kdaj pojeste dovolj cepljene špinače in, kdaj preveč?). Nenazadnje pa: kdo bo nadziral porabo, kako bo s plačilom, se bo cepljena solata prodajala v trgovinah ali lekarnah?

In najpomembneje: če se ta metoda obnese, ali smo pred vrati nove generacije gensko spremenjene hrane, ki bo lahko producirala tudi mRNA zdravila?

To pa ni vse!

Raziskovalcem je že uspelo ustvariti posebne nanomateriali, ki vsebujejo cevke iz dušika v katerih so celice mRNA. Imajo pa takšne cevke sen očiten stranski učinek: dušik v rastlinah pospeši rast in velikost pridelka. To pa seveda nikogar ne moti, saj so kmetje že sedaj na veliko uporabljali dušik, da so z njim "gnojili" zemljo.

Na našo veliko žalost pa del dušika ostane v zemlji, pronica v podtalnico in onesnaži velik del zemlje. Dušikov oksid spada med večje onesnaževalce voda, povzroča cvetenje alg in drugih organizmov, kaj pa lahko nastane iz dodatnih celic mRNA pa ne ve nihče.

Očitno se nam obeta era gensko spremenjene hrane, ki bo pri ljudeh zagotovo naletela na dober odziv, onesnaženje, ki bo temu sledilo, pa bo zagotovo pustilo posledice o katerih danes še sanjati ne moremo.

Dobrodošli v svet gensko-zdravilne hrane.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani