Interaktivni dodatki:






Datum: 14. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Kdaj pri vas tablete bolje delujejo: zjutraj ali zvečer?

Tablete proti povišanemu pritisku so najboljši primer, kako ugotoviti, kdaj pri vas tablete bolje delujejo, ker s tem lahko ugotovite tudi vzrok vaših težav. To pa je korak bliže rešitvi!

Španski zdravniki so objavili, da so z raziskavo v kateri je sodelovalo 19 tisoč prostovoljcev, ugotovili, da so tablete proti visokem pritisku zvečer veliko bolj učinkovite. Ugotovili so, da je pri tistih, ki so jemali tablete zvečer, bistveno manj nevarnosti za nastanek srčnega infarkta, možganske kapi in krvnih strdkov. Vse te nevarnosti so se pri večernem jemanju več kot prepolovile!

Vendar pa obstajajo primeri, ko je bolje tablete jemati dopoldan.

Pri ljudeh, ki trpijo zaradi visokega pritiska, ki nastane, kot posledica stresa v službi, je jutranje jemaje tablet veliko bolj učinkovito. Laično bi lahko zaključili, da zaposleni naj jemljejo tablete proti povišanem pritisku zjutraj, upokojenci pa zvečer.

Vendar stvar ni tako preprosta.

Vsak organizem drugače deluje, zato so tudi najbolj primerne ure pri vsakomur drugačne. Zdravniki predlagajo naslednji model: preden vzamete tableto, si izmerite pritisk in si vrednost zabeležite. Čez 24 ur in 30 minut, ko bi morali vzeti naslednjo tableto, si spet izmerite pritisk. S polurnim zamikom nadaljujte tako dolgo, da pridete dan naokoli, preverite rezultate in ob urah, kjer ste imeli najboljše rezultate, nadaljujte z jemanjem.

Ta metoda vam tudi pomaga odkriti, kaj vam najbolj dviguje pritisk.

Poskusite!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani