Interaktivni dodatki:


Datum: 14. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki jih morate pozabiti

Če vam je vsaj malo mar za zdravje lastnega črevesja, ta živila črtajte iz jedilnika.

Na splošno velja, da je najlažja pot do zdravja zdrava prehrana. Zdrava prehrana pa ne vključuje začinjene, slane, mastne in hitre hrane. Pomembno je piti veliko vode, opustiti alkohol, veliko spati in se veliko in redno gibati. Vse to pripomore k izboljšanju počutja.

Toda, obstajajo živila, ki povzročajo težave! Najpogosteje gre za najrazličnejša vnetja, ki lahko prerastejo v rak.

1. Sladkor
Sladkor je odlično okolje za rast in razvoj bakterij. Bakterije se v sladkem okolju hitreje razmnožujejo, to pa je prvi korak k težavam s črevesjem. Vedeti morate, da je en gram sladkorja lahko povzroči toliko težav, da vam del črevesja popolnoma odpove. In če se to nadaljuje ... Hm ...

2. Vložene kisle kumarice
Problem industrijsko fermentirane zelenjave je, da vsebuje veliko soli, to pa povzroča zadrževanje vode v telesu, otekanje, vnetja in tudi povišanje krvnega tlaka. Same slabe stvari, ki jih težko ozdravimo. Nekateri celo pravijo, da preveč soli spravimo iz telesa, če teden dni ne jemo nič slanega, škodo, ki pa jo napravi žlička soli, pa zdravimo več mesecev. Včasih tudi nikdar.

3. Prekajeni izdelki
Prekajeno meso, ribe, klobase vsebujejo veliko nezdravih maščob in rakotvornih snovi, ki rušijo notranje ravnovesje in pospešujejo razvoj slabih bakterij. Na splošno velja, da so (suho)mesni izdelki še za povsem zdrave ljudi pogojno užitni in v zelo malih količinah.

Živila, ki pa so dobra za črevesje?

Med najbolj zdrava živila primerna za hladne dni sodijo živila z veliko vlakninami, stročnice, zelje ... Banane pomagajo črevesju pri lažjem delu. Prav tako tudi mastne sveže ribe. Krompir je veliko boljši, če ga skuhate skupaj z lupino ...

Držite se teh pravil, da vam nekoč ne bo žal ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani