Interaktivni dodatki:


Datum: 3. NOV 21 - ZDRAVJE, LEPOTA

Japonsko jabolko je zdravje, ki se je z žlico

Samo popolnoma zrel kaki, oziroma japonsko jabolko, je sočnega in prijetnega okusa, poln vitaminov in mineralov. Dozori šele, ko se pojavijo prve jutranje zmrzali ...

Zelo pomembno je, da je kaki popolnoma zrel in ga ne oberete, ko ni značilno oranžno-rdeče barve. Samo tak kaki je poln vitaminov in mineralov, vsi ostali prehitro pobrani, ki so dozoreli na policah v trgovini imajo le veliko sladkorja in zelo malo koristnega.

Kaki načeloma pomaga pri kroničnem zaprtju, vnetjih vseh vrst, okužbah črevesja ... Pomaga pri vseh vrstah prebavnih motenj, pri prehladu želodca, gestroenteritisu, celo pri hemeroidih, boleznih jeter in žolča. Zaradi veliko vlaknin ga mnogi nutricisti priporočajo tudi pri hujšanju, ker zmanjšuje apetit, uravnava prebavo, zmanjšuje občutek napihnjenosti in pomaga pri izločanju strupenih snovi. Poleg tega kaki ne vsebuje maščob, pospešuje metabolizem (zelo je priporočljiv po telovadi v fitnesu), po drugi strani pa vsebuje veliko sladkorja in zato daje organizmu moč in energijo.

Pozorni bodite tudi na grenak, mestoma trpek okus, kar znižuje krvni sladkor, vitamin A je pomemben za zdravje vida (en kaki vsebuje kar 55 % dnevnega vnosa vitamina A). Zelo pomemben pa je kakijev vpliv na delovanje ščitnice, ker vsebuje tudi veliko joda in selena, od ostalih mineralov pa so tu še kalij, magnezij, kalcij in fosfor.

Pri japonskih babicah je zelo popularna kakijeva tinktura, ki jo dobite teko, da zmešate stisnjen sok kakija s 70 % alkohola. Pred vsakim obrokom pojejte žlico te tinkture, ker to ureja prebavo in metabolizem.

Poskusite.Japonsko jabolko je zdravje, ki se je z žlico
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani