Interaktivni dodatki:






Datum: 26. OKT 21 - ZDRAVJE, LEPOTA

15 trikov za hujšanje brez napora

Vsak nasvet zase, vam res ne bo veliko prinesel, vsi skupaj pa delajo čudeže. Poskusite se jih držati vsaj nekaj dni ...

Ljudje se redimo zato, ker se drobni grehi seštevajo, na dolgi rok pa je zato pogled na tehtnico precej utrujajoč. Če se kilogrami počasi seštevajo, jih lahko z upoštevanjem teh ukrepov vsaj deloma izničite. Poskusite!

1. Globoko dihanje
Globoko dihanje znižuje raven kortizola. To je namreč hormon, ki uravnava povečanje telesne teže in povečuje občutek stresa. Z globokim dihanjem tudi povečate količino kisika v organizmu, kar pospeši vaš metabolizem, morda najpomembnejše pa je dejstvo, da z globokim dihanjem izločite več ogljikovega dioksida, kar pomeni, da se celice lažje regenerirajo. Globoko dihanje pomeni tudi več energije.

2. Zelenjava za zajtrk
Če se sprašujete, zakaj je pomembno vedeti, kaj spada med zelenjave, je odgovor tu: zajtrk mora predstavljati 25 % dnevnih potreb po energiji. To je najpomembnejši obrok dneva, ki zagotavlja dobro intelektualno in fizično zmogljivost. Zelo pomembno je, da dobite zjutraj dovolj energije, da lahko čez dan količino zaužite energije zmanjšujete, pridobljeno energijo sproti porabljate, tek ritem pa izboljša metabolizem in zdravje črevesja.

3. Sedite zravnano in pokončno
Največ viška energije nastane, ko jeste ali sproščeno sedite pred televizorjem. Če bi sedeli zravnano, bi vaše telo porabilo veliko več kortizola, to pa pomeni, da bi se bolje počutili in še višek kilogramov lažje kontrolirate.

4. Jejte začinjeno hrano
Začinjena hrana vsebuje kapsaicin, ki pospešuje izgorevanje maščob. Metabolizem bo vsaj za 20 % hitreje deloval, hitrejša (tudi do 30 minut) bo tudi presnova.

5. Nad maščobe s papirnato brisačo
Vsaka kapljica maščobe, ki jo odstranite preden zaužijete mastno hrano (to še zlasti velja za ocvrto hrano), je kapljica manj v vašem organizmu. Dovolj je, da mastno hrano za nekaj minut odložite na papirno brisačo (lahko tudi časopisni papir), ki dobro vpija maščobe.

6. Jejte pred ogledalom
Dejstvo je, če vidite kaj jeste, boste pojedli manj. Pomembna je tudi perspektiva gledanja, zato boste pred ogledalom pojedli manj, to pa pomaga preprečevati prenajedanje.

7. Stopnice pred dvigalom
Na univerzi v Mehiki so izmerili, če vsak dan vsaj enkrat prehodite v drugo nadstropje, boste na leto izgubili 6 kilogramov viška teže. Če pa se vsak dan povzpnete v šesto nadstropje, boste na leto izgubili 17 kilogramov. Isto velja tudi, če trikrat prehodite v drugo nadstropje.

8. Trenirajte moč
Treningi na moč so veliko bolj učinkoviti pri kurjenju maščob, paziti morate le, da preveč ne obremenjujete mišic in sklepov. To pomeni tudi, da začnite z lažjimi utežmi in postopoma povečujte intenzivnost.

9. Voda pred obrokom
Poskusite se navaditi, da pol ure pred obrokom popijete dva kozarca voda (2 krat po 2 dcl). Zaradi tega se boste počutili bolj site, manj boste jedli, to pospešuje presnovo, vas varuje pred prenajedanjem, vaš organizem pa bo porabil več energije.

10. Sprehodi
Hoja je popolna vadba za hujšanje. Meritve so pokazale, da s počasno hojo porabimo 1.067 J (255 kalorij) na uro, s hitro pa 1.637 J (391 kalorij). Zato, če je le mogoče, pustite avto ali avtobus pri miru in pot raje opravite peš. 30 minut sprehoda na dan dela čudeže!

11. Pretegovanje
Gotovo ste že videli, kako se mačke po dremežu pretegujejo. To isto je zelo koristno tudi za ljudi, ker izboljša prekrvavitev in zmanjša možnosti poškodb. Zato pa je joga tako pomembna, ker se umirite in posvetite prav vsaki mišici v telesu.

12. Uporabljajte manjše krožnike
Manjši krožniki so verjetno najenostavnejši trik, kako preslepiti možgane. Na manjših krožnikih je namreč manj hrane videti večje, zato oči možganom prej pošljejo signal, da ste dovolj pojedli. Če boste ob tem imeli še krožnik poln zelenjave, lahko na ta način pojeste tudi do 30 % manj energije (energije), kot sicer. Ob tem je dobro vedeti še nekaj ... Če pri jedi uporabljate dva krožnika, je drugi vedno bistveno manjši ...

13. Jejte počasi
To še zlasti velja pri sadju. Če je le mogoče, jejte sadje z zobotrebci, ko vsak košček posebej nesite v usta. Nikar si ne bašite več koščkov hkrati! Sicer pa si zapomnite, da signal iz želodca v možgane potuje 20 minut. idealno je, da ste siti šele po pol ure obeda.

14. Stojte med čakanjem
Ko čakate na avtobus, čakate zdravnika, sodelavca, celo pred avtomatom za kavo, imejte vedno v mislih, da vaše telo med čakanjem porabi 209 J (50 kalorij) na uro več, kot če čakate sede.

15. Vroča kopel
Ali ste vedeli, da v vroči kopeli porabimo toliko kalorij, kot pri hitri hoji? Če ste torej dve uri v kopalnici, je učinek enak, kot bi šli na dolg sprehod.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani