Interaktivni dodatki:


Datum: 21. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako s česnom zdraviti vnetja ušes?

Zapomnite si: bliže je mesto bolečine možganom, bolj boleče je. Zato vnetja ušes spadajo med težave, ki najbolj bolijo. A pomagate si lahko na preprost način ...

Najpogosteje pride do vnetja ušes ob spremembah letnih časov: spomladi in zdaj. Zato vnetja ušes med otroci in tudi odraslimi niso tako redka. Ker pa se iz pogostih vnetij pogosto razvijejo tumorji in celo rak, je potrebno biti izredno pozoren tudi ob najmanjši bolečini. Pogosto je celo priporočljivo, da ta nasvet upoštevate tudi, ko vas nič ne boli, a ste bili dlje časa izpostavljeni nevarnosti.

Nasvet je sila preprost in so ga uporabljale že naše babice.

Olupite strok česna in skozenj napeljite nit.

Česen nato porinite v uho kolikor je mogoče, a nikar ne pretiravajte ... Zaradi česna v ušesu ne smete čutiti nobene bolečine.

Počakajte nekaj sekund, nato pa z nitko počasi potegnite česen iz ušesa. Bistveno je, da česen podrsa po stenah ušesa, kajti le tako lahko antioksidanti (predvsem pa alicin) delujejo protivnetno in pomirjujoče.

Postopek ponavljajte tako dolgo dokler v ušesu ne čutite bolečin.

Če naslednji dan ne bo bolje, postopek ponovite.

Vse skupaj lahko delate dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) in brez skrbi lahko to naredite tudi preventivno.Kako s česnom zdraviti vnetja ušes?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani