Interaktivni dodatki:


Datum: 1. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Če se vam oglaša želodec, nujno spremenite slabo navado

Včasih se zgodi, da slišite, kako se vam po želodcu pretakajo sokovi. To ni dobro, hkrati pa je to znak, da morate nujno nekaj spremeniti.

Glasno pretakanje sokov v vašem želodcu, je opozorilni znak, da vaš organizem vsega ne more predelati in prebaviti. Najmanj kar morate storiti je, da tega živila ne jeste na tešče.

Razkrivamo vam nekaj primerov:

Surova zelenjava
Večinoma gre za zdrava živila bogata z minerali in vitamini. Če jih jeste surove in na tešče (velja tudi, če prej vsaj 2 uri niste jedli), jih ne uživajte več. Ali pa najdite kakšno drugo kombinacijo recimo z ovsenimi kosmiči. Še največ boste storili, da najprej ugotovite, kaj je to, in potem tega na tešče ne jeste.

Banane
Banane hipoma zvišajo raven sladkorja v krvi, a k sreči tudi hitro pade. Na žalost pa je prav to pogost vzrok za nenadne napade lakote čez dan. Pomembno je, da banane jeste čim bolj počasi, ali kot dodatek k smutijem, sladoledu in ostalim sladicam.

Citrusi
Kozarec svežega pomarančnega soka zveni zdravo, vendar na tešče pogosto povzroča zgago. Edina izjema je limonada, ker je sok limone vendarle razredčen z vodo. Drugače pa: pomarančnih sokov nikdar ne pijte, če pred tem niste nekaj pojedli.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani