Interaktivni dodatki:


Datum: 2. MAJ 22 - ZANIMIVOSTI

Svetovni hit: krompirjeva dieta? Neee!

Mediji po celem svetu pogosto pišejo o dieti s krompirjem, ki se je začela, kot eksperiment, nutricisti pa ob tem opozarjajo na previdnost.

Dejstvo, ki mnoge premami je rezultat Avstralca Andrewa Taylorja, ki je v enem leti iz 151 kilogramov shujšal na 98 kilogramov.

Vsekakor gre za izjemen uspeh, ki pa ga je dosegel samo s krompirjem. Vse, kar ni bil krompir, je črtal iz jedilnika. Tudi sadje.

Čeprav mnogi nutricisti opozarjajo, da je krompirjeva dieta neumnost, ki se je moramo ogniti v velikem loku, pa so prav sami tisti, ki se najbolj ukvarjajo s to bizarno dieto. Vsakomur je namreč jasno, da tovrstno prehranjevanje dolgoročno ni vzdržno, zato je toliko bolj nenavadna dolžina Taylorjeve diete.

A Taylerjevo dieto je kljub vsemu potrebno podrobneje pogledati, da bi jo bolje razumeli.

Taylor je jedel vse vrste krompirja, vključno s sladkim. Za dodajanje okusa je dodajal ščepec posušenih zelišč, čili omako, pire krompir je delal s sojinim mlekom, pil pa je večinoma vodo, občasno pa pivo. Ker so mu v prehrani manjkali vitamini B, ki jih je največ v mesu, je jemal prhranska dopolnila. In to ne malo.

Prvi mesec, ko je spremenil prehrani, skoraj nič ni telovadil in je izgubil 9 kilogramov.

V drugem mesecu je načrtno dodajal telovadbo, dokler po treh mesecih ni telovadil 90 minut na dan. Vsak dan.

Večina nutricistov je mnenja, da je krompir sicer odličen vir vlaknin, kalija, vitamina C, nekatere vrste sladkega krompirja imajo veliko vitamina A in seveda veliko zdravih ogljikovih hidratov, a bi isti učinek dobil, če bi jedel samo pico.

Shujšal bi, vendar ne zdravo.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani