Interaktivni dodatki:






Datum: 25. MAJ 21 - ZANIMIVOSTI

Je covid-19 uničil raka?

Zdravniki so zmedeni. Nek moški iz kraja Cornwall v Veliki Britaniji je zaradi koronavirusa pristal v bolnici, kjer se je zgodil čudež.

Kot poroča britanski Telegraph, je CT preiskava pri nekem moškem, ki je zaradi koronavirusa 11 dni preživel na intenzivnem oddelku, pokazala, da nima več raka. Zdravniki so bili presenečeni, ker se je sprememba zgodila pred njihovimi očmi in je ne razumejo.

Ena od zdravnic, ki je pacienta ves čas spremljala, je dejala, da je Covid-19 očitno sprožil protitumorni imunski odziv, organizem pa je v času intenzivnega zdravljenja počistilo s tumorji.

Iz Britanskega centra za raziskave raka so sporočili, da gre za naključje, a zgodba anonimnega bolnika bi težko bila naključna. Še posebej, ker ta primer ni edini. Je pa edini, ko gre za rakavega bolnika.

Pacientu so namreč že pred časom diagnosticirali raka in mu predpisali kemoterapije in radioterapije. Ko je vse to opravil, stanje pa se mu ni izboljšalo, so zdravniki dvignili roke. Samo 5 dni po zaključku terapije (septembra 2020) se je pacient okužil s koronavirusom. Zaradi visoke vročine in trdovratnega kašlja so ga sprejeli v bolnico, kjer se je začel njegov boj z virusom. Zaradi izčrpanosti so ga dan kasneje dali na respirator.

Podoben primer se je zgodil tudi pri 20-letniku iz Italije, ki je potem, ko so ga zaradi covida zbudili iz kome, bil popolnoma ozdravljen, čeprav smo mu pred tem zdravniki diagnosticirali krvnega raka.

Trenutno je uradna razlaga za take primere, da je za ozdravitev zaslužen kisik in pa čas, ko telo ni izgubljalo energije za dihanje, pač pa se je lahko v celoti posvetilo premagovanju virusa in tudi raka.

POMEMBNO: takih primerov je res peščica. Veliko se jih konča tragično. Pa vendar bi bilo dobro vedeti, zakaj so se zgodili?!

Je res za to odgovoren kisik?

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani