Interaktivni dodatki:






Datum: 2. MAJ 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj se zgodi z organizmom, če vsak dan jeste temno čokolado

Več raziskav je potrdilo, da je temna čokolada izjemno bogata z zdravimi antioksidanti in velja za najbolj zdravo sladico. To sicer velja samo za temno čokolado, vendar ...

Temna čokolada je zelo zdravilna, če z njo ne pretiravamo. Dovolj je pojesti eno ploščico na dan (lahko jo pojeste tudi zvečer), odstotek kakava pa naj bo čim višji (nikakor manj, kot 70 odstotkov). Tu je nekaj rezultatov rednega uživanja temne čokolade:

Imeli boste boljšo kožo
Flavonoidi v čokoladi dejansko zaščitijo kožo pred soncem, saj preprečujejo poškodbe kože zaradi sonca. Poleg tega izboljšujejo pretok krvi, debelino in hidracijo kože.

Znižuje krvni tlak
Temna čokolada ima med vsemi živili najvišji odstotek polifenolov. Gre za antioksidante, ki preprečujejo in zmanjšujejo vnetja in uravnavajo krvni tlak. Vedeti moramo, da višji je odstotek kakava, več ima čokolada polifenolov.

Izboljša delovanje možganov
Flavonoidi v temni čokoladi so resnično čudež narave. Ne samo, da ščitijo kožo, srce in znižujejo krvni tlak, pač pa tudi stimulirajo delovanje možganov. Temna čokolada koristi spominu, izboljša pretok krvi v možganih, izboljša tudi kognitivne funkcije.

Temna čokolada pomaga premagovati depresijo
Znanstveniki so ugotovili, da temna čokolada vsebuje psihoaktivne snovi, ki ustvarijo podoben občutek, kot konoplja. Feniletilamin deluje kot nevromodulator in pomaga dvigovati razpoloženje.

Mleko v čokoladi zdravilne učinke v celoti izniči.

Čokolada preprečuje izpadanje las in nastanek prhljaja
V kakavu je veliko proantocianidnih spojin za katere vemo, da spodbujajo rast čas. Poleg tega minerali v čokoladi povečajo pretok v lasišču, s tem pa se poveča in okrepi tudi volumen las.

Za konec pa še to ... Najboljši učinki so, če na dan ne pojeste več kot 15 gramov temne čokolade, najboljša večerja pa je, če čokolado naribate in jo zmešate z navadnim jogurtom in žlico medu.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani