Interaktivni dodatki:






Datum: 2. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki bi jih nujno morali črtati iz jedilnika

Statistika pravi, da se prebava po 50. letu začne upočasnjevati, nutricisti pa dodajajo da to ni povsem res. Kdaj pride do upočasnjevanja, je odvisno od vsakega organizma posebej in je odvisno od hrane, ki jo vsakodnevno jemo.

Izbirati zdravo hrano, ni vedno enostavno. Predvsem zato, ker priprava in izbira vzame veliko časa, pa še potem ni vedno tako, kot si želimo. Danes je pogosto izgled bolj pomemben, kot hranljive vrednosti.

Nutricisti se strinjajo, ko opazite, da vaš organizem dela počasneje (to najprej opazite, ker redno ne hodite na veliko potrebo), poskusite dnevno pojesti 1.046 J (250 kalorij) manj kot običajno, pojejte več sadja, več zelenjave in več pustih beljakovin. Tudi pri telesni aktivnosti vam ni treba pretiravati. Zmerna telesna aktivnost je veliko bolj zdrava, kot vztrajanje pri obsegu, ko je bil vaš organizem še v polni kondiciji.

Počasnejši bioritem pomeni tudi, da se morate izogibati hrenovkam, klobasam, slanini in vsem drugim suhomesnim izdelkom. Pa veste zakaj? Zaradi velikih, ampak res velikih količin soli! Poleg tega so ta živila mastna, predelana in skoraj povsem brez hranilne vrednosti. Razen nepotrebnih kalorijam (nepotrebne energijske vrednosti, ki samo redi in pomaga pa pri vitalnejšem organizmu).

Beljakovinske ploščice in čokolade so polne sladkorja in drugih industrijskih sestavin. Pogosto so to sojine beljakovine v prahu, ki so bila obdelane s pesticidi. Pazite se tudi "ulične pokovke" (to je hitra hrana, ki jo kupite na ulici), ker je večina te hrane narejena v starem, prenasičenem olju. Takšne prigrizke bi morali že brez teh opozoril črtati iz prehrane.

In še eno opozorilo ... Ko ženske vstopijo v menopavzo, se presnova sladkorja skoraj povsem ustavi. Podobno se zgodi tudi z ogljikovimi hidrati, ki bi jih morali omejiti.

Na vsak način pa iz svoje prehrane umaknite rdeče meso.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani