Interaktivni dodatki:






Datum: 2. APR 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj je dobro dodati majonezi?

Če bi vedeli kakšno energijsko vrednost (kalorije) ima majoneza, potem bi naslednjič močno premislili, kaj daste v usta. Vendar pa se slika povsem spremeni, če majonezi dodate nekaj stvari ...

Majoneza je sicer pogost del naše kuhinje, a jo lahko z nekaj elementi na preprost način izboljšamo. Tu je nekaj primerov:

Andaluzijska omaka
Če majonezi dodamo na drobne kocke narezano svežo papriko, dodate nekaj žlic olupljenega kuhanega paradižnika in še na drobne kose narezane v juhi kuhane rezance (najboljši so seveda domači) in vse skupaj premešate, dobite Andaluzijsko omako, ki je na jugu Španije precej pogosta. Mnogi namreč ne poznajo skrivnostnega recepta in skrivnostnih sestavin. No, ja ... Res je, da to omako v vsaki vasi delajo po svoje.

Roza omaka
V skodelico majoneze vmešajte svež paradižnik, malo limoninega soka. Takšna omaka se najbolje poda k ribam ali kozicam.

Tirolska omaka
Majonezi po okusu dodamo kuhan in olupljen paradižnik in sesekljan drobnjak.

Tatarska omaka
Za tatarsko omako poleg običajne majoneze potrebujemo še malo vinskega kisa, nekaj nasekljanih zelišč (peteršilj, timijan, drobnjak, majaron), na drobne koščke sesekljane kapre, drobne koščke kumar, lahko pa dodate tudi malo čebule.

Zelena omaka
Majonezi dodamo skuhano in na drobno sesekljano špinačo (lahko tudi blitvo) in malo peteršilja.

Aiolijeva omaka
Mnogi jo poznajo tudi pod imenom mediteranska omaka, narejena pa je iz majoneze, česna in olivnega olja. Primešate lahko tudi limonin sok. S to omako pogosto namažemo kruh preden ga popečemo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani