Interaktivni dodatki:






Datum: 1. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Imate raje čaj ali kavo?

Za to izbiro se skriva vrsta karakternih lastnosti, ki vam lahko pomagajo pri vsakodnevnem življenju in tudi zdravju.

Čaj ali kava? Gre za dve najbolj priljubljeni pijači na svetu, ki sta si po sestavi zelo podobni, pa vendar različni. No, različni smo predvsem njuni odjemalci.

1. Ekstroverti imajo raje čaj
Ko so znanstveniki naredili graf in na eno stran postavili introvertirance (zaprti sami vas) in na drugo stran ekstrovertirance (družabni, morda celo preveč - njihova ključna lastnost je ta, da svoje probleme rešujejo tako, da ih delijo s svojimi prijatelji: bolj se drugi ukvarjajo z njihovimi težavami, lažje jim je) so bili presenečeni, kako izrazita je meja med ljubitelji kave in čaja. Seveda se ta "ljubezen" spreminja, včasih večkrat na dan, a introvertiranci, torej ljubitelji kave, sami rešujejo težave, ljubiteljem čaja pa pri deljenju težav najbolj pomaga tinin, ki je v resnici drugo ime za kofein.

2. Ljubitelji kave več tvegajo
To je dobro vedeti predvsem, ko zaposlujete nove ljudi, si iščete partnerja, pomaga vam celo na roditeljskem sestanku. Več raziskav je namreč potrdilo, da so ljubitelji kave pripravljeni več tvegati, nove izkušnje pa povezujejo z ekstremnimi športi.

3. Pivci čaja spijo bolje
To v resnici ne drži, se pa za tem skriva nekaj drugega. Ljubitelji kave najdejo razloge za svojo nespečnost v kavi, ljubitelji čaja pa se s tem ne ukvarjajo. V resnici kava in čaj nimata vpliva na nespečnost. Obe pijači dasta organizmu energijo, vse ostalo je v naših glavah. In karakterju. Kavoljubci z lahkoto najdejo vzroke za svoje težave nekje drugje. Takšni pač so ...

4. Ljubitelji čaja imajo radi sladko
Skoraj vsi čajeljubci imajo radi okus sladkega, mnogi pri tem celo pretiravajo, kar lahko kaže tudi na nezavedno potrebo po sladkorju, med tem ko mnogi kavoljubci prisegajo na naravne okuse. Takšni so tudi v življenju ...

5. Ljubitelji kave so ljubitelji psov
Na vprašanje, ali imate raje pse, ali mačke, je večina kavoljubcev odgovorila, da imajo raje pse. To hkrati tudi pomeni, kakšni so drugače v življenju. Ljubitelji psov, torej kave, so vajeni ukaze dajati, ljubitelji mačk pa sobivati.

6. Pivci čaja so bolj ustvarjalni
Na splošno velja, da v družbi, kjer se pije čaj, hitreje in lažje pride do novih idej. Še več! Kava namreč nima nobenega vpliva na vašo ustvarjalnost. Morda tudi zato, ker jo pijejo pretežno introvertirani karakterji?!

7. Ljubitelji kave so bolj pod stresom, a manj depresivni
Ko so delali analizo med študenti, se je pokazala jasna slika: več obveznosti imajo študentje, več kave popijejo. Glede na to, da je kofein stimulativna snov, to ni naključje. Poleg tega kofein v naših glavah deluje odrešilno. No, vsaj domišljamo si.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani