Interaktivni dodatki:


Datum: 1. MAR 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj ne jesti za pisalno mizo

Nikar ne jejte za pisalno mizo, ker to škoduje vašemu zdravju.

Če jeste za pisalno mizo, lahko to škodi zdravju. Predstavljamo vam nekaj vzrokov:

1. V stresu ste
Kosilo za pisalno mizo običajno pomeni, da delate, jeste in se učite v istem prostoru, to pa povzroča stres in celo izgorelost. Če si želite odpočiti možgane, izboljšati razpoloženje in koncentracijo, potrebujete mikro spremembe, zato nikar ne delajte več stvari v istem prostoru.

2. Zdravstvene težave
Če delate za pisalno mizo, potem gotovo preveč sedite. In ko še jeste za isto mizo, potem imate še manj možnosti za vstajanje, s tem pa samo še povečate čas sedenja. Preveč sedenja pa povzroča težave s srcem, zmanjkuje pretok krvi v nogah, kar je začetek bolezni srca in ožilja., krčne žile ... Rešitev je nekaj minut sprehoda.

3. Osamljenost
Obedovanje v skupnih prostorih je tudi priložnost za druženje. Poleg tega ljudje v skupnih jedilnicah 40 % več telefonirajo, kličejo prijatelje, klepetajo ... Vse to zelo koristno vpliva na imunski sistem, predvsem pa na delovanje črevesja. Če delate in jeste v istem prostoru, je to znak stiske, četudi tega ne čutite.

4. Manjša produktivnost
Če se odločite, da boste med delom pojedli sendvič, ker mislite, da boste tako hitrejši, je veliko več možnosti, da boste kaj naredili narobe. Prednosti večopravilnosti se pokažejo samo, če vmes spremenite okolje. Možgani namreč v nespremenjenem okolju postanejo počasnejši in težje se koncentrirate.

5. Isti prostor redi
Kadar jemo in nas pri tem motijo druge stvari, običajno pojemo več. Celo 3-krat več! Ta isti problem nastopi tudi med gledanjem televizije, brskanjem po spletu, telefoniranju ... Zato si zapomnite: stvari na elektriko redijo!

6. Blokira navdih, ustvarjalnost
Pomemben del ustvarjalnega procesa je sprememba okolja. Tako kot drugi organi tudi možgani potrebujejo počitek, vendar ne tak, kot si predstavljate. Najboljši počitek je namreč, sprememba okolja, prostora, načina sedenja, sprememba pogleda ... Samo take spremembe omogočijo pridobivanje novih spominov in povezovanje idej, kar je bistvenega pomena za boljšo ustvarjalnost.

7. Izpostavljenost bakterijam
Gotovo te že slišali, da ima računalniška tipkovnica 400-krat več bakterij, kot straniščna školjka. Tipkovnice bo morali menjati vsake 3 mesece, pa jih ne. Študije kažejo, da se 27 % vseh bakterij, ki jih srečamo v življenju skriva v pisarnah, tipkovnicah, miškah in daljincih. Izogibajte se jim!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani