Interaktivni dodatki:


Datum: 13. APR 22 - ZANIMIVOSTI

Barvne palačinke čez celo leto

Barvne palačinke niso samo pozdrav soncu, pač pa tudi zdravju. Predstavljamo vam tri najpomembnejše barvne odtenke, ki v sebi skrivajo pravi zdravilni zaklad.

Maslenica je star slovanski praznik soncu, ki se praznuje v tednu pred Veliko nočjo. Za ta praznik je značilno, da se pečejo posebne barvne palačinke, ki pa niso primerne samo za praznične dni, pač pa tudi čez celo leto. Barvne palačinke so pogoste v in ruskih republikah, v Aziji pa boste takšne palačinke srečali čez celo leto, čeprav tam ne vedo, kaj pomeni slovo zime in pozdrav pomladi.

Resnična vrednost maslenice je v barvitosti, ki jo prinaša.

Recept za palačinke je enak po celem svetu, a zelene palačinke dobimo, če k mleku dodamo špinačo, ki jo pred tem dobro operemo in spasiramo, da dobimo gosto zeleno zmes. Špinača je pomemben vir mineralov, uravnava metabolizem in izboljšuje krvno sliko.

Naslednja je rdeča barva rdeče pese, kjer je pomembno vedeti, da ima pesa kuhana na pari bistveno bolj izrazitejšo rdečo barvo. Množica mineralov v rdeči pesi pomaga pri prebavi, odstranjuje toksine, uravnava holesterol. Še to: pesa kuhana na pari ohrani tudi do 70 odstotkov več vitaminov.

In še tretja barva, je barva sonca, barva zlata. To barvo dajo palačinkam buče, ki so pomemben vir antioksidantov, vsebujejo veliko karotena, so dobre za kožo ...

Pri barvnih palačinkah je še dobro vedeti, da se za buče dovolj, če jih kuhamo na pari 15 do 20 minut, rdečo peso kuhajte 30 minut, špinačo pa uporabite kar svežo. Tako pripravljeno zelenjavo vedno uporabite v kombinaciji z mlekom. Pri obračanju bodite pozorni, ker so take palačinke bolj krhke kot klasične.Barvne palačinke čez celo leto


Barvne palačinke čez celo leto


Barvne palačinke čez celo leto


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani