Interaktivni dodatki:


Datum: 2. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

Jajčni napitek tisočerih ugodnosti

Ta napitek pomaga pri slabokrvnosti, boleznih pljuč, pri pomanjkanju energije. Potrebujete le nekaj več časa ...

Za ta napitek potrebujete nekaj časa, a se splača. Priporočamo ga vsem, ki jim kronično primanjkuje energije, so šibki, zelo dobro pomaga tudi slabokrvnim, predvsem pa s tem sokom lahko zdravimo pljučne bolezni (da, tudi pljučnice in gripe).

Naj vas dolžina postopka (vse skupaj traja 8 do 9 dni) ne odvrne, da ne bi poskusili. Konec koncev gre za same domače in kvalitetne sestavine brez industrijskih primesi.

Potrebujete 5 preverjeno domačih, kvalitetnih in svežih jajc. Najprej jih operite v kisu, nato sperite s hladno vodo, na koncu pa dobro obrišite s čisto krpo. Pustite jih vsaj 10 minut, da se posušijo.

Nato jih dajte v posodo iz porcelana (ne kovinsko, ne glineno in ne plastično). Jajce zložite tako, da se sicer dotikajo med sabo vendar naj ne bodo preblizu (nalaganje jajca eno na drugo ne pride v poštev). Nato stisnite sok 6 limon in ga prelijte čez limone.

Vse skupaj postavite v temen prostor in pustite stati 3 do 4 dni. Vsak dan previdno obrnite jajca in pazite, da jih ne poškodujete.

Četrti dan zmešajte 140 gramov sladkorja in 3 dcl kakovostnega rdečega vina. S to mešanico prelijte jajca in spet pustite stati. V tem času vam jajc ni potrebno obračati.

Počakajte še enkrat 4 dni (vse skupaj lahko traja tudi 9 dni) in, ko opazite, da na vrhu nastaja pena, jajca previdno razrežite v nožem, da se vsebina razlije in pomeša s preostalo tekočino. Lupino jajc in notranjo membran odstranite.

Ko se vsebina jajc, vina in limoninega soka premeša, vse skupaj precedite z bombažno krpo, nato pa tekočino pretočite v oprane in suhe steklenice.

Pred uporabo steklenico z napitkom vedno dobro premešajte, ker se naredi usedlina v kateri je veliko hranljivih snovi, pijte pa po 3 žličke na dan (najboljše med obroki).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani