Interaktivni dodatki:






Datum: 1. JAN 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Jogurt vsako jutro - veste zakaj?

Največ boste za svoje zdravje naredili, če boste dan začeli s tem preprostim nasvetom. Prvi rezultati bodo že po dveh dneh ...

To ni dieta v pravem pomenu besede, ji pa mnogi pravijo tudi test vztrajnosti. Pomembno je, da po nekaj dneh ne obupate, še huje pa je, če ne opazite razlik. V takem primeru to pomeni, da je z vašo prebavo vse v najlepšem redu, vztrajati na tej dieti pa se splača, da se stvari ne poslabšajo. To zlati velja v zimskih mesecih, ko je trdnost imunskega sistema ključnega pomena.

Nasvet je preprost ...

Dan začnite s kozarcem (2 dcl) jogurta. Jogurt mora imeti sobno temperaturo, zato takega iz hladilnika raje za pol ure postavite na sonce. Prav tako ne pijte preveč jogurta, ker so lahko učinki nasprotni, predvsem pa ne smete do konca obremeniti želodca.

Sestavine:


  • 2 dcl navadnega jogurta
  • 2 žlički medu
Priprava:

Tudi med ne sme biti hladen. Mora biti tekoč, da ga lahko dobro primešate v jogurt.

Med vam bo dal energije, feromoni v jogurtu pa so ključnega pomena za prenos genskega materiala. Feromoni so prav tako zelo pomembni pri komunikaciji bakterij med sabo, kar se najprej pozna v prebavnem traktu. Pomanjkanje feromonov lahko povzroči resne prebavne težave in še kaj več. To je tudi razlog, zakaj je dobro zjutraj popiti kvaliteten jogurt (ne kupujte najcenejših, pa tudi tisti in nepreverjenih virov niso tako varni in učinkoviti, kot bi morali biti).

V jogurt ohlajen na sobno temperaturo (brez skrbi ga lahko čez noč pustite zunaj) dobro zmešajte žlički medu in popijte na tešče. Vsaj pol ure po tem ničesar ne jejte, pijete lahko samo vodo. Tudi kave ne pijte.

Pol ure kasneje lahko jeste, kar vam paše.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani