Interaktivni dodatki:






Datum: 11. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Živila, ki lahko nadomestijo zobno ščetko

Ne samo, da je grizljanje trdih živil zdravo za zdravje dlesni in celotne ustne votline, obstajajo celo živila, ki uničujejo neprijetne ustne bakterije in celo zobni kamen.

Živil, ki lahko nadomestijo zobne ščetke, ni prav veliko. A skrivnost se ne skriva samo v ščetkah, pač pa učinkih, ki jih imajo ta živila na celoten organizem. Problem zobnih ščetke so zobne paste, ki ne delujejo dolgo in so preveč agresivne. To velja še zlasti za stvari, ki bi jim morale biti kos. Prav zato so naravne zobne ščetke veliko bolj zdrave in priporočljive, kot njihovi kemični industrijski približki.


1. Jabolka
Jabolka vsi poznamo, da delujejo podobno kot zobne ščetke. Jabolka namreč vsebujejo veliko fosforja, kalcija in fluora, zato preprečujejo razvoj kariesa, dokazano pa je, da na zobe delujejo izredno čistilno. Priporočljivo je pojesti vsaj dva jabolka na dan. Ne za žejo in ne za lakoto (teh lahko pojeste več, če boste druge hrane zaužili manj), pač pa širši nasmeh.


2. Korenček
Privoščite si svež korenček. Če boste to storili namesto popoldanskega ali večernega prigrizka, boste naredili največ za svoje zdravje. Sicer pa korenček spodbudi nastanek sline in tako pomaga pri nevtralizaciji učinkov hrane na dlesni. Ker je dovolj trd, pomaga tudi pri odstranjevanju oblog hrane, ki se naredijo med vsakim obrokom. Za nameček pa je še zelo zdrav.


3. Zelena
Zelena deluje zdravilno na zobe na dva načina. Najpomembnejši je, da pomaga pri nevtralizaciji škodljivih bakterij v ustni votlini, ki lahko med drugim povzročajo karies, drug način pa je blagodejen, saj sok zelene razgradi zobne obloge, masira dlesni in preprečuje zadah. Med vsemi navedenimi živili je zelena najučinkovitejša.

Velja preizkusiti vse tri metode.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani