Interaktivni dodatki:






Datum: 2. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

80 % Evropejcem manjka mineral, ki nadzira sladkor

Vsak je že kdaj občutil nepopisno željo po sladkem. Da to ni zdravo, vemo, bolj zaskrbljujoče pa je dejstvo, da je za vse to kriv samo en mineral, ki pa ga telo krvavo potrebuje ...

Poskus upiranja sladkarijam je lahko vaja moči in trdne volje. Vendar se boste morali veliko in močno upirati potrebam organizma, včasih pa to niti ni dobro. Ko čutite potrebo po sladkem, vam telo v resnici sporoča, da potrebuje magnezij. In sedaj, v zimskih mesecih, se nam to dogaja 40 % pogosteje, kot poleti.

Da je nevarnost še večja, je z magnezijem zelo bogata prav čokolada, ki povzroča velo vrsto težav. Veliko magnezija imajo tudi ostale sladkarije s katerimi telo sicer dobi potreben magnezij, vendar tudi zelo nadležne, če ne celo strupene snovi. Če na tak način rešujete pomanjkanje magnezija, potem vsi drugi sladki dodatki močno obremenjujejo srce, ožilje, nas delajo razdražljive, motijo spanec, na koncu pa nam jemljejo še tisto malo energije, ki nam je v takih primerih običajno primanjkuje.

Telo na to reagira s povišanim krvnim pritiskom, višjim srčnim impulzom, diabetesom tipa 2, v skrajni fazi pa se iz tega razvije celo osteoporoza.

Več magnezija dobimo, če jemo kakav (tega je več v temni čokoladi, veliko manj v mlečni čokoladi in praktično nič v beli čokoladi) in/ali oreščke, semena, fižol, rjavi riž, suho sadje in temno listnato zelenjavo.

Magnezij krepi imunski sistem, nas ščiti pred gripo in prehladi, kar je v času nevarnosti pandemije covid 19 še posebej pomembno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani