Interaktivni dodatki:


Datum: 5. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Ne preskakujte zajtrka, četudi ste dan prej obilno večerjali

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in ni odvisen od tega koliko in kaj ste jedli dan pred tem. Preverite zakaj?

Z zajtrkom se začne nov dan, grehi prejšnjega dneva pa so pozabljeni. V dnevih, ko se vam zdi, da ste še siti od prejšnjega dne, je zelo pomembno, da si privoščite obrok, ki je bogat s sadjem, vitamin in minerali. Pojejte veliko sadja (smutijem se raje, če je mogoče, ognite - pojejte sveže sadje) in čistilne zelenjave (med najboljše diuretike spada peteršilj, priporočamo pa tudi naravno in sveže stisnjeno limonado - brez sladkorja, seveda).

Zdrav zajtrk je lahko kombinacija zelenega čaja, kave, polnozrnatega temnega kruha (zadnje čase so zelo popularni in zdravi kruhi brez kvasa), svežega sira ali jogurta. Če ne jeste mlečnih izdelkov, jih lahko nadomestite s sojo (sojin jogurt je lahko zelo okusen). Poskrbite še, da boste jedli počasi in naj se vam nikamor ne mudi.

Zakaj je to pomembno?

Raziskave so pokazali, da kar 40 odstotkov uporabnikov, če se dan prej zelo najedo večerje, ali so ponoči tako lačni, da si sredi noči pripravljajo hrani, preskoči zajtrk z izgovorom, da niso lačni. Pokazalo se je, da zjutraj res ne čutijo potrebe po hrani, se pa do popoldneva vse spremeni. Če preskočite zajtrk ste popoldan že tako lačni, date dan v povprečju pojete 20 odstotkov več energije (kalorij), kot bi je sicer.

To pa še ni najhuje!

Kar tretjina takšnih jedcev preživi dan ob prigrizkih in sladkarijah prejšnjega dne s čimer naredijo svojemu organizmu še dodatno breme.Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani