Interaktivni dodatki:


Datum: 5. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Ali veste, kaj se zgodi, če vsak dan pojete pest mandljev?

Pest mandljev na dan vam lahko dobesedno reši življenje? Pa ne samo to ...

Mandlji so izredno zdravi, saj poleg izjemnih hranilnih snovi vsebujejo predvsem maščobe, ki so ključnega pomena pri delovanju našega organizma. Pest mandljev na dan prinaša naslednje koristi:

1. Akne
Raziskave so potrdile, da ljudje s težavami z aknami ne zaužijejo dovolj vitamina E. Mandlji so polni vitamina E in aktioksidantov, ki pomladijo kožo in odpravijo akne. Poleg tega imajo mandlji tudi visoko vsebnost omega-6 maščob, ki so vsestransko koristne.

2. Nižji nivo sladkorja v krvi
Vrsta študij (vir) je pokazala, da redno uživanje mandljev izboljša krvno sliko, zmanjšuje nivo sladkorja v krvi, zmanjšuje nivo slabega holesterola in preprečuje zamašitve žil. In še ena stvar je pomembna: mandlji zvijajo apetit!

3. Celulit
Ženske, ki redno uživajo mandlje, imajo občutno manj težav s celulitom, poleg tega se zaradi mandljev uredi prebava (izboljša se črevesni pretok), ajurvedski svetovalci pa mandlje priporočajo tudi zato, ker se izboljša pretok energije. Mandlje bi morali jesti vsaj teden dni po bolezni, da okrepimo organizem.

4. Pametnejši otroci
Ta nasvet velja predvsem za nosečnice. Raziskave med 2208 nosečnicami (vir) je pokazala, da so otroci, čigar matere so med nosečnostjo redno uživale mandlje, dosegli opazno boljše rezultate IQ testov. Teste pri otrocih so izvajali, ko so bili stari 1, 5 in 8 let.

5. Tanin
Praženi mandlji ali mandlji namočeni čez noč (mandlji brez lupine) pomagajo znižati nivo tanina v organizmu. Zakaj je to pomembno? Tanin preprečuje in ustavlja absorpcijske procese, zato naše telo vsrka manj hranljivih snovi. To je slabo za presnovo. In še redi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani