Interaktivni dodatki:






Datum: 8. JAN 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako se znebiti zgage na naraven način

Zgaga nastane kot posledica draženja želodčne sluznice požiralnika s klorovodikovo kislino. Veste, kaj narediti ob tem?!

Občasna zgaga je veliko bolj pogosta in zaskrbljujoča, kot se zdi. Večina temu, ko je še čas, ne posveča pozornosti. Ko pa je prepozno pa zdravijo z zelo agresivnimi zdravili z mnogimi stranskimi učinki.

Večina ljudi zgago povezuje s spremembo prehrane in/ali načinom življenja. Do neke mere je to res, ne pa povsem. Za tem se lahko skrivajo veliko težji zapleti.

Ingverjev čaj
Korenino ingverja velikosti palca na roki očistite in narežite na kocke. Vse skupaj dajte v pol litra vode (količino prilagajajte svojemu okusu) in kuhajte do vrelišča. Nato ingverjev čaj odstavite in pustite stati vsaj 10 minut, šele nato popijte. Tak čaj blaži zgago, predvsem pa vnetja.

Banana
Tropsko sadje vsebuje minimalno kislin in zato dobro ščiti in blaži razdražen želodec. Pri bananah
pa moramo biti previdni, ker imajo lahko mnoge druge stranske učinke.

Ovseni kosmiči
Vznemirjen želodec najhitreje in najlažje pomirite s hrano bogato z vlakninami, kar ovsena kaša je. Priporočamo vam, da po neprespani noči zaradi zgage, zjutraj pojeste skledo ovsenih kosmičev. S tem boste dobili tudi dovolj energije za čez dan.

Koromač
Koromač narežite na majhne kocke in ga dajte v vročo vodo. Pustite stati pol ura, nato pa v takšno vodo dodajte med in vse skupaj popijte. Zgaga bo izginila tako hitro, kot je prišla.

Kefir in aloe vera
Zmešana kefir in aloe vera je najboljša jutranja kombinacija proti zgagi. Tak zajtrk pomirja prebavni sistem, poleg tega pa je še izjemno okusna.

Zeleno listnata zelenjava
Med najbolj poznane predstavnike zeleno listnate zelenjave spadajo: brokoli, sveža špinača, zelena, tudi cvetača ... Ta zelenjava vsebuje malo kislin in je zato odličen sopotnik pri borbi z zgago.

Za konec pa še to ...

Nikar ne spreglejte dejstva, da je lahko zgaga prvi simptom kakšne veliko bolj resne bolezni. Refluks (mešanica želodčne kisline, prebavnih encimov in žolča) ima 7 % vseh ljudi, občasno enkrat na mesec pa celo 20 do 40 %. To je resnično velik problem, ki lahko privede tudi do zatekanja grla ali notranjih poškodb.

To so pa že stvari o katerih se morate pogovoriti s svojim zdravnikom.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani